Dordrecht, Netherlands

Honderd jaar oude bakkerij Van der Waal sluit winkels per direct vanwege hoge energierekening

Afbeelding ter illustratie Pixabay
Alle zes winkels van bakkerij Van der Waal in Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht gaan per direct dicht. Dat meldt het bedrijf zaterdag nadat de winkel nog de hele dag open geweest is. Het bedrijf is failliet gegaan door de hoge energierekening. De bakkerij opende haar eerste winkel in 1910 en stond dus al 112 jaar. Er werkten 50 mensen.
RTV Rijnmond | 24 oktober 2022 10:02 | Aangepast op 24 oktober 2022 10:02
"Het is zover, zojuist is besloten dat onze winkels na vandaag gesloten blijven", schrijven de bakkers van Van der Waal op hun Facebook-pagina. "We willen je namens ons gehele team heel hartelijk bedanken dat je klant bij ons was en/of ons volgde op sociale media. Alle woorden van steun in de winkels en online hebben ons goed gedaan!"De bakkerij had al eerder laten weten dat de energierekeningen de pan uitrezen en het niet meer lukte om ze te betalen.

Misschien tot ziens!
"Achter de schermen wordt er nog hard gewerkt om alles zo goed mogelijk af te ronden met daarin vooral ons team van medewerkers in gedachten", aldus de bakkers. "Wie weet wat de toekomst brengt en komen we je wellicht weer tegen in een heel andere situatie. Daarom zeggen we dan ook graag: Bedankt en tot ziens!"

Klanten laten op Facebook weten hoe erg ze het vinden. Een inwoner van Ridderkerk schrijft dat ze opgroeide met de krentenbollen van Van der Waal, en er tijdens veel evenementen op heeft kunnen teren. "Met jullie vertrek raken we het cement in de Ridderkerkse samenleving een beetje kwijt."

'Velen hielden het niet droog. Dat zegt heel veel over deze kanjers!'
Vaste klant uit Ridderkerk

Een andere klant schrijft dat ze langs gegaan is bij de winkel aan het Vlietplein in Ridderkerk en net als anderen moest huilen omdat het de laatste keer is dat ze de winkel kon bezoeken. "Velen hielden het niet droog. Dat zegt heel veel over deze kanjers!"

Vriendelijke woorden en heerlijk brood
"Ik kwam al jaren op het Dillenburgplein in Ridderkerk. Wat ga ik jullie vriendelijke woorden en heerlijke brood ontzettend missen", schijft een ander.

"Intens verdrietig dit!", laat een vaste klant weten. "De meiden van de Reeweg in Hendrik-Ido-Ambacht hebben ons altijd zo vriendelijk geholpen, altijd een fijn praatje. Heel veel sterkte en moge er iets moois op jullie pad komen. Ik ga de taarten, broodjes maar ook vooral het personeel missen."

"Ik hoop dat er nog iets opgestart kan worden. Dan betalen we 5 euro voor een halfje tijger hoor", besluit een man uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond

Lees meer over:

Bakker|van der waal|bakkerij|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Wie eet de meeste schapenpoten op?

Amandelkoek, mokkacrème en witte chocola. Daarmee lijkt de Dordtse schapenpoot op de bekende bokkenp...

Oven van bakkerij Van der Steenhoven duikt na jaren weer op

Nu zit er een winkel waar je computers en telefoons kunt kopen, maar vroeger zat aan het Bagijnhof d...

Bakker Tony van Herk ziet armoede op zich afkomen: 'Als je de rekening niet kan betalen, moet je de zaak sluiten'

Na het faillissement van Bakkerij van der Waal in de regio dreigen de Dordtse bakkers Korteweg en Va...

Nieuwe tuktuk voor bezorgbakker Goof Booij (76): ‘ik denk niet aan stoppen’

De oude bezorgwagen van Goof Booij hoorde je al van verre aankomen, zoveel herrie maakte die. Na 44 ...