Dordrecht, Netherlands

House, techno en maatschappelijke thema’s op nieuwe editie Monument Festival

Monument Festival 2019; nog op de Stadswerven RTV Dordrecht
House, techno en een hoop jongeren. Dat zullen de ingredienten zijn voor een nieuwe editie van het Monument Festival. De organisatie werkt de komende editie samen met Big Rivers. Het festival zal dan ook op dezelfde data plaats vinden. Tot 2019 werd het evenement georganiseerd op de Stadswerven, maar daar is en wordt nog gebouwd. De skatebaan onder de Zwijndrechtse brug is een van de nieuwe locaties waar het evenement zal worden gehouden.
Dennis Koorevaar | 8 mei 2023 16:00 | Aangepast op 8 mei 2023 16:00
“We hebben een aantal grote artiesten die langskomen”, vertelt Felix Smit. Hij is een van de organisatoren. “Waaronder David Funk. De rest houd ik nog even geheim. Je moet ook niet alles in een keer weggeven. Maar wat je kunt verwachten is een totaal nieuwe festival beleving. We hebben dan ook het idee dat er voldoende potentie inzit.”

Door juist nu het evenement te organiseren speelt de organisatie, toevallig, in op het bieden van evenementen aan jongeren. Begin vorige week kwam het nieuws dat ook de jongerenraad vindt dat er te weinig voor de jeugd te doen is op ons eiland.


“Dat is puur toeval,” zegt festivaldirecteur Liselotte Gatzen, van Big Rivers. “Voor ons als Big Rivers is het hartstikke leuk dat het Monument Festival bij ons aansluit. Daarmee maken we in een keer een slag naar een groot aantal jongeren. Daar zijn we ook erg blij mee.”

Het evenement zal plaatsvinden naast de podia die Big Rivers al biedt. Zo komt er een podium onder de Zwijndrechtse Brug, is er een bierproeverij bij het Teerlink pand en is er een zelfontplooiingsplein in de Kloostertuin. “Daar zullen we op verschillende manieren mensen bewust te maken van de wereld waarin we leven”, zegt Stijn van der Zalm. “We representeren een stukje jongerencultuur. Ik denk dat dit onder jongeren een groot thema is en dat het onze taak is om het te vertalen op zo’n groot festival.”

Lees ook

Oud en Nieuw op TV Dordrecht

Op oud- en nieuwjaarsdag blikken we op TV Dordrecht terug op 2023, met een uitgebreid jaaroverzicht ...

Terugblikken op 2023: drie dagen Big Rivers

De laatste dagen van dit jaar zijn aangebroken en dat betekent traditiegetrouw terugblikken op alles...

Meezingfestijn aMeezing afgelast vanwege storm

Weer geen aMeezing. Donderdagavond zou het projectkoor in de circustent van Royal hun afgelaste optr...

Alternatieve aMeezing bij Circus Royal

Wat normaal één van de hoogtepunten is van het Big Rivers Festival, moest deze zomer vanwege extreme...

Eilandleven: Big Rivers 2023 en ‘doorkijkje’

Deze donderdag in 'Eilandleven’ het optreden van het Dylan Vos Quartet tijdens Big Rivers 2023 en ee...

Eilandleven: Big Rivers 2023, Car Classic en de Open Monumentendagen

Deze donderdag hebben we een overvolle uitzending van 'Eilandleven’, met een voorbeschouwing op de C...