Dordrecht, Netherlands

Kijk- en luisteronderzoek RTV Dordrecht positief

Uit onderzoek van het Onderzoekcentrum Drechtsteden blijkt dat RTV Dordrecht meer kijkers en luisteraars trekt dan twee jaar geleden. Ook de waardering nam toe.
Peter Tromp | 16 februari 2017 17:47 | Aangepast op 16 februari 2017 17:47
Het onafhankelijke onderzoek naar het werk van RTV Dordrecht op tv, radio en internet geeft een positieve uitkomst. Voorzitter a.i. Hans Berrevoets leest er waardering in voor de gehele lokale media-organisatie. "Medewerkers, vrijwilligers en stagiairs proberen RTV Dordrecht een onmisbare plek in het medialandschap te geven. De neergaande lijn is omgebogen. Wethouder voor mediazaken Piet Sleeking wijst daar in een persbericht ook terecht op"

De voorzitter a.i. baseert zijn reactie op het uitgebreide rapport van het Onderzoekscentrum Drechtsteden en de Raadsinformatiebrief daarover. "We kunnen hier echt iets mee. RTV Dordrecht is op de goede weg, tegelijkertijd krijgen we heldere verbeterpunten aangereikt. Dat is een welkome aanvulling op het huiswerk, dat we als organisatie vanaf de tweede helft van vorig jaar aan het maken zijn onder leiding van de nieuwe directeur en hoofdredacteur Ton van Wijngaarden."

Hans Berrevoets wil uit de vele positieve uitkomsten uit het OCD-onderzoek een paar zaken eruit lichten: om te beginnen is het bereik van televisie gestegen van 39 naar 48 procent, dat is een substantiële groei; het totaalbereik van TV Dordrecht onder jongeren is met meer dan 50 procent gestegen, van 21 naar 35 %; en de kijkdichtheid van het Nieuws op televisie is meer dan verdubbeld, van 13 naar 40 procent. Ook het bereik van de website, het gebruik van de app en de luistercijfers van Drechtstad FM leidden tot tevreden gezichten op de redactie. De uitkomsten van het onderzoek zijn voor alle medewerkers een stimulans om met onverminderde inzet en verdubbeld enthousiasme verder te gaan met het maken van actuele, interessante en gevarieerde content en programma's voor alle Dordtenaren.

Lees ook

Ben Corino brengt eerst plaat uit; O Schapenkop…..

Oh Denneboom, Oh Denneboom, maar dan op z'n Dordts. Dan krijg je natuurlijk O Schapekop, O Schapekop...

Lokale cadeautjes worden bezorgd met de tax

De gemeente Dordrecht komt samen met Dordrecht Marketing en de POBD met extra initiatieven om ondern...

Te veel gasten negeren bezoekregel, ziekenhuis neemt maatregelen: ‘Discussiëren kost veel tijd en energie’

Het Albert Schweitzer ziekenhuis gaat gasten die de bezoekregeling negeren niet meer toelaten tot he...

Blij met de boosterprik op tweede kerstdag: 'Een mooi kerstcadeautje'

Geen bezoekje aan de meubelboulevard, dit jaar op tweede kerstdag en ook naar het Kerstcircus zit er...

Dit zijn de maatregelen rondom oud en nieuw

Net als vorig jaar is er komende jaarwisseling weer een aantal maatregelen getroffen. Ook al verschi...

Beperkte kans op overlast door hoge waterstand woensdagavond

Het rivierwater rondom het eiland van Dordrecht is hoger dan gebruikelijk, meldt gemeente op Faceboo...