Dordrecht, Netherlands

Kijk- en luisteronderzoek RTV Dordrecht positief

Uit onderzoek van het Onderzoekcentrum Drechtsteden blijkt dat RTV Dordrecht meer kijkers en luisteraars trekt dan twee jaar geleden. Ook de waardering nam toe.
Peter Tromp | 16 februari 2017 17:47 | Aangepast op 16 februari 2017 17:47
Het onafhankelijke onderzoek naar het werk van RTV Dordrecht op tv, radio en internet geeft een positieve uitkomst. Voorzitter a.i. Hans Berrevoets leest er waardering in voor de gehele lokale media-organisatie. "Medewerkers, vrijwilligers en stagiairs proberen RTV Dordrecht een onmisbare plek in het medialandschap te geven. De neergaande lijn is omgebogen. Wethouder voor mediazaken Piet Sleeking wijst daar in een persbericht ook terecht op"

De voorzitter a.i. baseert zijn reactie op het uitgebreide rapport van het Onderzoekscentrum Drechtsteden en de Raadsinformatiebrief daarover. "We kunnen hier echt iets mee. RTV Dordrecht is op de goede weg, tegelijkertijd krijgen we heldere verbeterpunten aangereikt. Dat is een welkome aanvulling op het huiswerk, dat we als organisatie vanaf de tweede helft van vorig jaar aan het maken zijn onder leiding van de nieuwe directeur en hoofdredacteur Ton van Wijngaarden."

Hans Berrevoets wil uit de vele positieve uitkomsten uit het OCD-onderzoek een paar zaken eruit lichten: om te beginnen is het bereik van televisie gestegen van 39 naar 48 procent, dat is een substantiële groei; het totaalbereik van TV Dordrecht onder jongeren is met meer dan 50 procent gestegen, van 21 naar 35 %; en de kijkdichtheid van het Nieuws op televisie is meer dan verdubbeld, van 13 naar 40 procent. Ook het bereik van de website, het gebruik van de app en de luistercijfers van Drechtstad FM leidden tot tevreden gezichten op de redactie. De uitkomsten van het onderzoek zijn voor alle medewerkers een stimulans om met onverminderde inzet en verdubbeld enthousiasme verder te gaan met het maken van actuele, interessante en gevarieerde content en programma's voor alle Dordtenaren.

Lees ook

Big Rivers Festival genomineerd als Beste Publieksevenement van Nederland

Het Dordtse Big Rivers Festival maakt kans op een landelijke prijs. Het festival is genomineerd voor...

Meerdere hulpdiensten uitgerukt voor aanrijding op A16

Twee auto’s zijn dinsdag gebotst op de A16, net uit de Drechttunnel. Meerdere hulpdiensten kwamen te...

Dordrecht en Recklinghausen vieren 50 jaar stedenband

Burgemeester Kolff heeft dit weekend samen met een delegatie uit Dordrecht een bezoek gebracht aan d...

Raad buitenspel bij onder water zetten van Hel en Zuilespolder?

Als het aan Rijkswaterstaat ligt, wordt rivierwater toegelaten in de Hel- en Zuilespolder en zal de ...

Dordtenaar (47) overleden bij woningbrand in Landgraaf

Een 47-jarige Dordtenaar is zaterdag overleden bij een woningbrand in de Limburgse plaats Landgraaf....

DeetosSnel weer terug op het tweede niveau: 'Beloning voor het harde werken'

Met een derbyzege verzekerde korfbalclub DeetosSnel/QLS zich van de titel én promotie naar het tweed...