Dordrecht, Netherlands

Kijk- en luisteronderzoek RTV Dordrecht positief

Uit onderzoek van het Onderzoekcentrum Drechtsteden blijkt dat RTV Dordrecht meer kijkers en luisteraars trekt dan twee jaar geleden. Ook de waardering nam toe.
Peter Tromp | 16 februari 2017 17:47 | Aangepast op 16 februari 2017 17:47
Het onafhankelijke onderzoek naar het werk van RTV Dordrecht op tv, radio en internet geeft een positieve uitkomst. Voorzitter a.i. Hans Berrevoets leest er waardering in voor de gehele lokale media-organisatie. "Medewerkers, vrijwilligers en stagiairs proberen RTV Dordrecht een onmisbare plek in het medialandschap te geven. De neergaande lijn is omgebogen. Wethouder voor mediazaken Piet Sleeking wijst daar in een persbericht ook terecht op"

De voorzitter a.i. baseert zijn reactie op het uitgebreide rapport van het Onderzoekscentrum Drechtsteden en de Raadsinformatiebrief daarover. "We kunnen hier echt iets mee. RTV Dordrecht is op de goede weg, tegelijkertijd krijgen we heldere verbeterpunten aangereikt. Dat is een welkome aanvulling op het huiswerk, dat we als organisatie vanaf de tweede helft van vorig jaar aan het maken zijn onder leiding van de nieuwe directeur en hoofdredacteur Ton van Wijngaarden."

Hans Berrevoets wil uit de vele positieve uitkomsten uit het OCD-onderzoek een paar zaken eruit lichten: om te beginnen is het bereik van televisie gestegen van 39 naar 48 procent, dat is een substantiële groei; het totaalbereik van TV Dordrecht onder jongeren is met meer dan 50 procent gestegen, van 21 naar 35 %; en de kijkdichtheid van het Nieuws op televisie is meer dan verdubbeld, van 13 naar 40 procent. Ook het bereik van de website, het gebruik van de app en de luistercijfers van Drechtstad FM leidden tot tevreden gezichten op de redactie. De uitkomsten van het onderzoek zijn voor alle medewerkers een stimulans om met onverminderde inzet en verdubbeld enthousiasme verder te gaan met het maken van actuele, interessante en gevarieerde content en programma's voor alle Dordtenaren.

Lees ook

Chaos en enorme rij bij Dordtse vaccinatielocatie

Er staat maandagmiddag een lange rij bij de priklocatie in Dordrecht. De GGD roept de mensen op niet...

Dordtse cadeaubon opsteker voor lokale ondernemers

Er zijn natuurlijk al tal van cadeaubonnen, maar eentje die specifiek in te leveren is in onze eigen...

Muzikale kerst op RTV Dordrecht

Het afgelopen jaar kende voor Dordrecht veel hoogtepunten op muzikaal gebied. Een deel daarvan zal d...

Omikron-variant in Nederland dominant, aantal besmettingen in Dordt daalt

Voor het eerst sinds lange tijd hebben minder dan 500 Dordtenaren in een week tijd te horen gekregen...

Supporters FC Dordrecht sluiten 2021 af met oliebollen: 'Veel verloren, maar je blijft achter je club staan'

Sportief gezien was het voor FC Dordrecht een jaar om snel te vergeten. Al hadden fans van de club h...

Vuurwerkhandelaren boos vanwege afgelopen vuurwerkverbod

De jaarwisseling is gelukkig zonder grote incidenten verlopen. Dat meldt burgemeester Wouter Kollf o...