Dordrecht, Netherlands

Kom alvast in de sfeer voor Big Rivers!

Drie dagen lang terugblikken op 2018

Muziekliefhebbers kijken er al drie jaar naar uit: een nieuwe editie van hét festival in de binnenstad. Volgende week is het zover en barst Big Rivers weer los: verschillende podia door de stad waar je gratis kunt genieten van allerlei optredens. Om alvast in de stemming te komen, zendt RTV Dordrecht dit weekend een impressie van de spetterende editie van 2018 uit. Met onder meer Thijs van Leer, Ntjam Rosie en The Euros.
Marjolein Vos | 8 juli 2022 12:00 | Aangepast op 8 juli 2022 12:00
Big Rivers is allang niet meer het festival van alleen rhythm and blues muziek, hoe het ooit begon in 1998. Een breed scala aan Dordtse, nationale en zelfs internationale artiesten weet de weg naar het centrum van onze stad te vinden. Dat bleek ook in 2018. Eén van de hoogtepunten van dat jaar was het optreden van Thijs van Leer met zijn Focus. De elektronische muziek was mateloos populair in de jaren zeventig. Veel fans genoten in de zon van de kenmerkende klanken van deze band. En ook het nieuwe publiek leek de muziek goed te kunnen waarderen, gezien de drukte bij het podium op het Grotekerksplein.
Wat intiemer was het optreden van Ntjam Rosie. De uit kameroen afkomstige zangeres heeft zich de laatste jaren vooral toegelegd op de jazzmuziek. Maar in haar optreden klinken ook soul- en popklanken terug, vermengd met Afrikaanse invloeden. Dat zorgde voor een sfeervolle performance.
Big Rivers zou Big Rivers niet zijn als het niet zorgde voor een spectaculaire afsluiting. In 2018 werd dat verzorgd door The Euros. Een tributeband, waarbij iedereen lekker uit z'n dak kon gaan. Voor dit jaar staan er ook weer veel klinkende namen op het programma: onder meer La Fuente, de Vengaboys, Kenny B, Van Dik Hout en de 3J's maken hun opwachting. Daarnaast kan het publiek genieten van veel tributebands, zoals ABBA Tribute en Face 2 Face: The Ultimate Tribute to Elton John & Billy Joel.
Dit jaar wordt er ook uitgebreid stilgestaan bij de Dordtse legende Leo Schellinger. Door stemproblemen kan hij niet meer optreden en moet hij Big Rivers noodgedwongen voor het eerst als toeschouwer meemaken. Reden voor de organisatie om hem te eren met een heuse tribute.

Toch nog gratis toegankelijk
Dit jaar zou Big Rivers voor het eerst ook betaalde optredens aanbieden, maar daar werd vorige week op het laatste moment toch vanaf gezien. Het paste niet bij het concept van het festival, liet de organisatie toen weten.
Hoewel Big Rivers volgende week vrijdag pas officieel van start gaat, krijgen we dit weekend al wel vast een voorproefje met Ameezing. Normaal gesproken een onderdeel van Big Rivers, maar nu een optreden op zich. Een projectkoor onder leiding van John Stinissen laat het publiek genieten van klassiekers en meezingers, waarbij stil zitten eigenlijk geen optie is. Het concert begint zondag om 13.30 uur aan de voet van de Grote Kerk.
De sfeerverslagen van Big Rivers 2018 zijn vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 18.00 uur na het nieuws te zien op TV Dordrecht. De uitzending wordt ieder uur herhaald.

Lees meer over:

Big Rivers|

Meest gelezen

Minister opent zorginitiatief Verwijspunt 078: ‘Uniek concept voor de regio’

Dennis Koorevaar | Corrado Francke | 7 dec 2022 15:40

Het is bijna zover: de Dordtse Decemberdagen zijn aanstaande!

Redactie RTV Dordrecht | Trevyn van Houwelingen | 7 dec 2022 09:00

Lees ook

Silver Talent Show breidt uit naar Zwijndrecht

De Silver Talent Show keert terug en beperkt zich niet alleen tot Dordrecht. Zwijndrecht krijgt voor...

Dordtse punkband back in town voor reünie-optreden

Big Rivers heeft weer een nieuwe band gestrikt voor hun line-up: BluefisH. De Dordtse punkrockband g...

Big Rivers neemt afscheid van Leo Schellinger met tribute

Big Rivers eert Leo Schellinger op 16 juli met een tribute. De Dordtse Rocker gaf dit jaar aan te mo...

Heb je even voor mij? Oh-e-oh!

Hoewel Big Rivers vrijdag pas officieel van start gaat, kregen we dit weekend al wel vast een voorpr...

Topdrukte bij Big Rivers: publiek niet meer toegelaten bij podium Spuiboulevard

Dat Dordrecht Big Rivers gemist heeft, moge duidelijk zijn. Het is enorm druk tijdens de eerste avon...

Big Rivers 2022 een groot succes: 'Het voelt als thuiskomen'

Inmiddels is dag twee van Big Rivers nog in volle gang, maar wij blikken nog even terug op de hoogte...