Dordrecht, Netherlands

Cello en Circus: TV Dordrecht tijdens Pinksteren

Het belooft tijdens de Pinksterdagen niet zulk goed weer te worden. Ideaal dus om eens te gaan zitten voor bijzondere uitzendingen op TV Dordrecht. Aanstaande zondag en maandag zijn namelijk een uitgebreide impressie van het lunchconcert van ‘Cello op Maat’ én een registratie van het circus voor Oekraïne te zien.
Marjolein Vos | 5 juni 2022 11:08 | Aangepast op 5 juni 2022 11:08
Cello op Maat
Een afwisseling tussen verhalen, poëzie en klanken van de cello. Zo zag het concert in de vernieuwde Kunstkerk er vorige week zaterdag uit. De organisatie achter het tweejaarlijkse festival Dordt in Cello wilde liefhebbers van de muziekinstrument niet nog langer laten wachten: de vorige editie kon niet doorgaan vanwege de toen geldende coronamaatregelen. En de volgende editie staat gepland voor 2023. Daarom werd een mini-variant van het festival bedacht: Cello op Maat. Eén dag, in plaats van drie dagen, vol uitvoeringen, muzikale wandelingen en masterclasses voor muzikanten.

TV Dordrecht maakte opnames van het lunchconcert. In een volle Kunstkerk werd ademloos geluisterd naar Evelien Holster, die inviel voor de door ziekte gevelde Jan Brokken. De proza en poëzie sloten naadloos aan bij het spel van Lidy Blijdorp, de beroemde celliste. Zij studeerde in 2011 af aan het conservatorium van Parijs en behoort sindsdien bij de top van ons land en is ook daarbuiten bekend.

Hooggeëerd publiek!
Waar het publiek ook ademloos toekeek, was bij het Circus voor Oekraïne. Een initiatief van het Dordtse fenomeen Circus Royal, dat voor deze speciale editie nieuw leven werd ingeblazen. Organisator en spreekstalmeester Tonie Teuteberg bracht Nederlandse en Oekraïnse circusartiesten samen in de tent op het Plein van Europa. De Oekraïnse artiesten waren gevlucht uit hun thuisland en zochten in Nederland en andere Europese landen een toevluchtsoord. De opbrengst van de kaartverkoop ging volledig naar het door oorlog getroffen land.

Voor wie toen geen kaartje heeft kunnen bemachtigen, heeft geluk. Al eerder waren er op TV Dordrecht hoogtepunten te zien, maar op Eerste en Tweede Pinksterdag zenden we de voorstelling integraal uit.

Het concert van Cello op Maat en de circusvoorstelling zijn te zien vanaf zondag 5 mei 12.00 uur en worden herhaald tot dinsdag 18.00 uur.

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

Vrijdag in Op Pad Met Ad: Marije Schnabel over 4 mei en eenling politiek

Ze is een duizendpoot, Marije Schnabel van de Dordtse PvdA. Als eenling vertegenwoordigt ze het soci...

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Het is een traditie dat op de dag voor Koningsdag mensen, die zich op een bijzondere manier hebben i...

Terugkijken: kinderen genieten van zonnige Koningsspelen

Onder een heerlijk lentezonnetje hebben honderden kinderen meegedaan aan de Koningsspelen 2024. Op b...

Waar is wat te doen tijdens Koningsdag, je leest het hier!

Heb je de oranjespullen al klaarliggen, maar nog niets op de planning? Hier een overzicht van de act...

Opnieuw onderhoud aan poedelbad de Paddenstoel

Misschien is het je al opgevallen? Er staat een grote witte tent in het Wantijpark. De bodem van poe...

Zonneauto maakt tussenstop in Zwijndrecht

De zonneauto rijdt dit najaar in Zuid-Afrika, maar maakte een tussenstop bij de gymzaal van het Walb...