Dordrecht, Netherlands

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

21 Dordtenaren kregen vrijdag een onderscheiding Corrado Francke
Het is een traditie dat op de dag voor Koningsdag mensen, die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de maatschappij, in het zonnetje worden gezet. Met de woorden ‘Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd’ kregen ook in Dordrecht vrijwilligers een lintje opgespeld.
Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 april 2024 13:00 | Aangepast op 26 april 2024 13:00
In totaal hebben 21 mensen een onderscheiding gekregen in Schouwburg Kunstmin. De gelukkigen van dit jaar zijn:

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw M.J.A. (Marie José) van Ansem
Ze is 40 jaar vrijwilliger bij Stichting Int Lastigh Ent in Dordrecht en sinds 2020 betrokken bij het bewonersplatform comité Augustijnenbuurt. Ook verzorgt zij het groen in de wijk.

De heer C. (Cees) den Bakker
Hij was van 1982 tot 2015 vrijwilliger bij Ziekenhuisomroep RANO. Van 2012 tot 2016 was hij voorzitter van stichting RTV Dordrecht. Momenteel is hij bestuurder van stichting Kunstmakers.

De heer K. (Klaas) de Groot
Hij is al 44 jaar vrijwilliger bij voetbalvereniging GSC/ODS, voorheen Geluksvogels, als trainer, barman en beheerder van de kantine.

Mevrouw A.E. (Anneke) de Groot – van den Heuvel
Net als haar man al jaren betrokken bij GSC/ODS. Naast barvrouw was ze ook de wasvrouw van van de vele tenues van de club.

Mevrouw J.C. (Jonneke) Grootenboer-Veldhuijzen                   
Ze is al 58 jaar vrijwilliger bij onder meer de scouting Louise de Colignygroep. Ook is ze gastvrouw bij het Diaconaal Aandachtscentrum Dordrecht.

Mevrouw J. (Janneke) Haak-Ouwens
Vanaf 1987 vrijwilliger bij de Grote Kerk. Zij maakt al 37 jaar deel uit van de
vrijwilligersgroep die de dagelijkse openstelling van de Grote Kerk mogelijk maakt.

Mevrouw M.C. (Marjan) Holster-Kroonen
Ze is 43 jaar actief als vrijwilliger bij gymnastiekvereniging Sparta Dordrecht. Ook is ze initiatiefnemer van een inloopuur voor mensen met geheugenproblemen.

Mevrouw. G.M. (Truus) Kloens
Ze staat al 44 jaar voor de klas. Sinds 1985 is zij vrijwilliger bij het Humanistisch Verbond.

De heer G. (Geert) Poker
Hij is 47 jaar vrijwilliger bij onder meer het Evangelisch Centrum Antwerpen-Deurne. Ook werkt hij als ouderling bij de Christelijke Gereformeerde Kerk en was hij chauffeur bij De Hoop ggz.

Mevrouw M.H.E. (Mariette) Pullen
Ze was onder meer voorzitter van de wijkkerkenraad bij de Protestantse wijkgemeente Wilhelminakerk-Petruskapel en bestuurslid van de Protestantse Kerk in Nederland. Ook is zij sinds 2018 vrijwilliger bij de stichting Medical Checks for Children.

De heer P.J.T. (Paul) Tiebosch
Al 25 jaar is hij vrijwilliger bij Stichting Scouting Arooda Dordrecht. Van 2009 tot 2022 was de heer Tiebosch raadslid van de gemeente Dordrecht. Tegenwoordig is hij betrokken bij de Werkgroep Justitiepastoraat in de Penitentiaire Inrichting.

De heer A.J.T. (André) Verzijlbergh
Hij brengt al 20 jaar leerlingen buiten schooltijd eten. Ook is hij mantelzorger en vanaf 2023 mede-ondersteuner van een Syrisch gezin.

Mevrouw M.D. (Marianne) Verzijlbergh-Vorstenbos
Al 24 jaar vrijwilliger, samen met haar man zet ze zich in voor kinderen in nood. Ze nemen ze vaak in huis en mee op vakantie. Ook waren zij twee jaar lang gastoudergezin via de stichting Europa Kinderhulp. Vanaf 2014 tot 2023 was zij ondersteuner van een Iraanse immigrante.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer R.E.P. (Rob) Haan
Hij is al 41 jaar vrijwilliger bij de stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch. Naast de stichting heeft hij het Natuur Wetenschappelijk Centrum en de landschapsonderhoudsbeheerploeg opgericht. Ook heeft hij 15 boeken geschreven over de Biesbosch. Daarnaast is hij grondlegger van het Landschap Onderhoud Project, waar in beginsel ook mensen die op afstand van de arbeidsmarkt stonden weer een plek op de arbeidsmarkt konden vinden.

Mevrouw W. (Wil) Haan-Hagers          
Ze is, net als haar man, al 41 jaar vrijwilliger bij stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch. Ook verzorgt ze dieren in het asiel.

De heer L.I. (Leopold) Hertzberger                  
Hij is 38 jaar vrijwilliger, onder meer bij de Liberaal Joodse Gemeente te Rotterdam. Hij was van 2010 tot 2013 voorzitter van de Rotaryclub Dordrecht.

De heer R.W. (Reinier) Jaquet (woonachtig in Papendrecht)
Hij is voorzitter bij stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch. Heeft meerdere boeken geschreven over de natuur en verzorgt cursussen over de flora en fauna en de geschiedenis van Dordrecht.

De heer R. (Ronald)  van Jeveren
Hij was bestuurslid van 1985 tot 2019 bij stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch. Hij is auteur en beheert een uitgebreid fotoarchief met meer dan 15.000 foto’s van de Biesbosch.

De heer A. (Ahmet) Karapinar             
In 2016 ontving hij al een lintje voor zijn werk in de gemeenteraad. Hij heeft zeer veel gedaan voor de Turkse gemeenschap in Dordrecht. Hij richtte de werkgroep Turkse Jongeren op en was initiatiefnemer en voorzitter van de Commissie Onderwijs in Allochtone levende Talen.

De heer R.J. (Reinoud) van Leeuwen
Sinds 2009 is hij fotograaf bij de stichting Make a Memory te Westerhoven. De stichting fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen.

De heer H. (Henk) Wiekart
Vanaf 2002 is hij vrijwilliger, onder meer bij de VvE Magenta en vereniging Beheer Dordtse Kil III. Maar ook bij de Tafeltennisvereniging Ta-La-Ni te Langerak-Nieuwpoort.

Lees meer over:

Lintjesregen|

Meest gelezen

Binnenkijken bij Bellevue: na jaren stilstand valt dit het meest op

Joris Gemen | Redactie Streek 56 | 11 jul 2024 08:30

Peter van der Velden terug om tijdelijk op Dordt te passen

Redactie Streek 56 | 10 jul 2024 11:37

Lees ook

20 Dordtenaren onderscheiden tijdens jaarlijkse lintjesregen: ‘Een bijzonder moment’

“Tot anderhalf uur geleden wist ik nog van niks.” Blij verrast waren de 17 gedecoreerden die woensda...

Met een smoes naar Kunstmin gelokt voor een lintje: 'Heel blij en verrast'

Het is ieder jaar weer een uitdaging: tientallen Dordtenaren met een smoes naar Schouwburg Kunstmin ...