Dordrecht, Netherlands

Halve finale Grote Prijs van Dordt heeft vijf bijzondere acts in petto

Arise of the Kings Danny van der Weck
De halve finale van Grote Prijs van Dordt is al in zicht. De drie voorrondes zijn al achter de rug en op 3 december spelen de overgebleven deelnemers in de halve finale.
Marie Frenay | 29 november 2022 13:30 | Aangepast op 29 november 2022 12:13
Vol spanning wachten de overgebleven deelnemers op de halve finale. De muzikanten zijn de drie voorrondes heelhuids doorgekomen en zijn door het publiek uitgeroepen tot winnaars. Daarnaast heeft de jury twee wildcards uitgedeeld.

Prijzen
Vijf acts gaan het publiek en de jury’s van hun stoel spelen, tenminste dat gaan ze proberen. De jonge artiesten spelen namelijk niet voor niks alsof hun leven er vanaf hangt. Deelnemers maken namelijk kans op interessante prijzen die hun muzikale carrière een flinke boost kunnen geven.

Denk dan aan opneemtijd in een professionele studio, festivaloptredens bij onder andere Wantijpop, promopaketten met bijvoorbeeld stickers en optredens bij Biblot. Alles wat het hartje begeert van een aanstormend talent.

Maak kennis met de acts
In de onderstaande lijst staan de muzikanten die op zaterdag 3 december mee zullen doen aan de halve finale. De muzikale competitie zal plaatsnemen in Popcentrale.

Salmon on a Leash
Salmon On a Leash, playing against the stream. De nieuwe rockband van Dordrecht die klaar is om elke show weer iedereen los te laten gaan. Scheurende gitaren en heerlijke solo’s onder begeleiding van de stevigste groove en pocket die je gaat meemaken.
L’Appel du Vide
Met elkaar eten, wijn drinken, sfeer maken. Het leven vieren. Dat is L’Appel du Vide. Vijf muzikanten die met 6 instrumenten je het gevoel geven dat je kunt krijgen wanneer je bovenaan een klif staat. Dat rustige gevoel dat je misschien wel kan springen. Een rust die ze overbrengen in relaxte, harmonieuze folk popsongs met in ieder nummer iemand die uitblinkt.
Arise of the Kings
ARISE is een heavy metal band gevormd in de 90s en bestaat origineel uit vier vrienden: Jasper, Jeroen, Louis en Peter. De band speelt hun eigen materiaal met duidelijke invloeden van Metallica, Biohazard, Machine Head, Pantera en Sepultura. Van thrash tot industrial, van classic heavy metal tot hardcore. Arise speelt metal die het waard is!
Permeator
De in 2020 opgerichte band Permeator is een bekende bij velen. En dit jaar zijn ze terug bij de Grote Prijs! Hun muziek wordt beïnvloed door thrash en melodic death metal, dus zet je schrap voor een onwijs zware show!
Bunker
Deze moderne rockband is er een die staat voor het maken van gepassioneerde rockmuziek en het neerzetten van een energieke show. Met inspiratie van bands uit de 90s en 00s zoals Nirvana, Oasis, Kasabian en Arctic Monkeys, maakt Bunker een geluid dat je gelijk aan het bewegen zet.

Lees meer over:

Biblot|Popcentrale|Muziek|

Lees ook

90's punkband Voltage Avenue winnaar Grote Prijs van Dordt

Een spannende avond met opvallend veel rock was het, de finale van de Grote Prijs van Dordt afgelope...

Muziekpodium Djs viert 75-jarig jubileum: “Dat was voor mij een hele andere wereld”

Muziekpodium Djs bestaat 75 jaar. Het jubileum wordt dit weekend gevierd met allerlei optredens op h...

Jeroen Kunstman nieuwe directeur Stichting Cultuureducatie

De Stichting Cultuureducatie (SCe) heeft per 1 maart een nieuwe directeur-bestuurder: Jeroen Kunstma...

Zaterdag bij TV Dordrecht: De Grote Prijs van Dordt Voorronde POP

De Grote Prijs van Dordt 2022 is in volle gang. Deze competitie, die lokale muzikanten een duw in de...

Na twee jaar weer feestend de nacht in met de Barre Tocht

Het Dordtse nachtleven kan na twee jaar coronastilte wel wat opschudding gebruiken. Dordtse partyfol...

Tij Festival, New Cool Collective en meer in Dordts Cultuur Halfuur

Ook november zat weer bomvol culturele activiteiten en gebeurtenissen. Deze zaterdag zie je 30 minut...