Dordrecht, Netherlands

Miljoenen vanuit Rijk voor woningbouw Dordrecht

Dordrecht ontvangt 29 miljoen euro van het rijk voor de ontwikkeling van woningbouw in de Spoorzone. Het geld wordt gebruikt voor vergroening, leefbaarheid en bereikbaarheid om in dit gebied te kunnen bouwen.
Dennis Koorevaar | 28 juni 2023 15:38 | Aangepast op 28 juni 2023 15:38
Dordrecht ontvangt de 29 miljoen voor het toekomstige Maasterras en de gebiedsontwikkeling rondom het toekomstige station Leerpark-Gezondheidspark. Voor het Maasterras gebruikt de gemeente het geld om geluidswerende maatregelen te nemen langs de A16.

Maasterras
Daarnaast krijgt de gemeente geld voor een aantrekkelijke en groene buitenruimte op het Maasterras. Het Maasterras wordt een autoluwe wijk. Maar dit kan niet zonder goede wandel- en fietspaden, openbaar vervoer dichtbij huis, of parkeergarages aan de rand van de wijk. Eén van de oplossingen is een busbaan op het Maasterras die de gemeente deels betaalt met geld van het rijk.

Leerpark
Een nieuw station bij het Leerpark moet de Dordtwijkzone, het Gezondheidspark en het Leerpark met elkaar verbinden. Het geld van het rijk gebruikt de gemeente Dordrecht onder meer om het toekomstige station goed bereikbaar te maken.

Blij
Wethouder Maarten Burggraaf (stadsontwikkeling): "We zijn verheugd met deze bijdrage vanuit het Rijk. We willen hier voor de stad duizenden nieuwe woningen realiseren in een omgeving die groen, bereikbaar en leefbaar is. Dat is kostbaar, dus deze financiële ondersteuning is hard nodig."

Wethouder Rik van der Linden (mobiliteit): “Woningbouw binnen een dichtbebouwde omgeving brengt veel uitdagingen met zich mee. Er zijn in de infrastructuur veel ingrepen nodig. Zeker op het gebied van bereikbaarheid en mobiliteit. Met dit geld kunnen we een start maken met onze ambitie voor een bereikbaar en toegankelijk Dordrecht. Maar we zijn er nog niet. Een noodzakelijke vervolgstap door het Rijk, het opheffen van het rangeerterrein bij Weeskinderendijk, is van belang. Dit is een cruciale stap en randvoorwaarde om snel met de woningbouw op het Maasterras te kunnen beginnen."

Meest gelezen

Lees ook

Gesneuvelde soldaten herdacht op Essenhof en in Dubbeldam

Afgelopen zaterdag vonden twee herdenkingen plaats voor gesneuvelde soldaten uit de meidagen van 194...

Verdwenen struikelstenen gevonden op bankje: ‘Hopelijk heeft iemand spijt’

De verdwenen Dordtse struikelstenen, ook wel Stolpersteine genoemd, zijn weer terecht. De drie stene...

FC Dordrecht met vertrouwen de play-offs in: 'Willen heel graag promoveren'

FC Dordrecht begint dinsdag aan de nacompetitie, het absolute toetje van de eerste divisie. Na een u...

Motorcrosser Van Drunen (16) wint in Spanje en gaat solo aan de leiding in WK

Lotte van Drunen heeft opnieuw indruk gemaakt in het WK motorcross. De Sliedrechtse pakte op het Spa...

Wat zijn de kansen van FC Dordrecht in de play-offs?

De play-offkoorts stijgt in Dordrecht: wat krijgen de Schapenkoppen voor elkaar? Voor de podcastmann...

Levensecht, maar klein: 55 miniaturen uit 22 verschillende landen

Ze heeft er een paar dagen over gedaan, maar nu ze zijn allemaal goed aangekomen en hangen eindelijk...