Dordrecht, Netherlands

Mogelijk doorstart restaurant Roodenburch

Restaurant, café en winkel Huis Roodenburch maakt mogelijk een doorstart. Er worden gesprekken gevoerd met huidige en nieuwe partijen. De aanvraag voor een faillissement is opgeschort. Binnen enkele weken moet er duidelijkheid zijn.
Peter Tromp | 4 januari 2018 10:45 | Aangepast op 4 januari 2018 10:45
Eigenaar van het pand Vereniging Hendrick de Keyser is positief over een doorstart. "Wij geloven in het concept", zegt Lisette Knulst. Zij is hoofd huurzaken: "Wij verwachten dat het gaat lukken. We hebben het hier over beginnende ondernemers en het is in financieel opzicht moeilijk om zoiets op te bouwen. dat heeft tijd nodig."

Ondernemers Jos Wijnstekers en Glenda van Deutekom lieten via hun website weten dat de deur van Huis Roodenburch sinds 2 januari jongstleden dicht blijft: "Wat we twee jaar geleden zo enthousiast zijn begonnen en waarin we zoveel vertrouwen hadden, lijkt toch na een moeizame start en diverse tegenslagen niet haalbaar. Wij willen alle lieve gasten die de weg naar ons mooie restaurant en wijnbar wisten te vinden, hartelijk danken voor het vertrouwen."

Een doorstart van de onderneming in de huidige vorm lijkt alleen mogelijk te zijn als betrokken partijen water bij de wijn doen. "Een verlaging van de huurprijs voor het pand is onderdeel van de gesprekken die momenteel worden gevoerd", zegt Knulst van Vereniging Hendrick de Keyser, "Het is niet in ons belang om de duimschroeven aan te draaien. Het pand moet niet leeg komen te staan. Reuring is goed voor het pand en voor de stad."

De Vereniging heeft er alle belang bij om het historische pand aan de Wijnstraat 153 in gebruik te houden. De in Amsterdam gevestigde vereniging neemt verwaarloosde historische panden over om ze van de ondergang te redden. Ze worden gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen om verpaupering te voorkomen. Vanuit de huurinkomsten wordt het onderhoud betaald.

Huis Roodenburch zou dateren uit de middeleeuwen. In de 16e eeuw is de grafelijke herberg samengevoegd met een buurpand, waardoor het de huidige Vereniging Hendrick de Keyserafmetingen kreeg. In de meest recente geschiedenis was het pand in gebruik door Drukkerij Holster. Daarna kwam het leeg te staan en ging in rap tempo achteruit. In 2007 is het in zwaar verwaarloosde staat overgenomen door Vereniging Hendrick de Keyser. Vorig jaar opende in het pand een restaurant met wijnbar en winkel.

In het televisieprogramma De Restauratie van AVROTROS konden kijkers stemmen of het pand geld zou krijgen van de Bank- Giroloterij om de restauratie te bekostigen. Het pand kreeg niet voldoende stemmen, maar de restauratie is toch uitgevoerd.


Meest gelezen

Nu wél mooi weer tijdens festival Brand Parkies in Dordrecht

Pim Takkenkamp | Redactie Streek 56 | 23 jul 2024 13:14

Fatbikebestuurder naar het ziekenhuis na ongeluk met auto

Redactie RTV Dordrecht | Joram Niese | 22 jul 2024 13:00

Bestelbus over de kop gevlogen op Galileïlaan in Dordrecht

Erik van Krimpen | Pim Takkenkamp | Redactie Streek 56 | 24 jul 2024 10:58

Lees ook

Boer Gijs uit Ridderkerk hoopt dat blauwtong zijn schapen niet treft

Het blauwtongvirus rukt op in Nederland, het aantal besmettingen onder vee is in minder dan een week...

Eigenaar zet winkelcentrum Sterrenburg in de etalage

Binnenkort zwaait iemand anders de scepter bij het Dordtse winkelcentrum Sterrenburg, dat door de hu...

Politie bezorgd over levensgevaarlijke situaties door drugslabs in woonwijken

De politie ziet het aantal levensgevaarlijke situaties rond drugslabs toenemen en maakt zich grote z...

Dordtenaar aangehouden wegens frauderen met kinderopvangtoeslag

Op woensdag 24 juli heeft de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst een man uit Dordrecht aangeho...

Man uit Hardinxveld-Giessendam veroordeeld voor anabole steroïden, harddrugs en witwassen

Witwassen en het illegaal bezitten van anabole steroïden en harddrugs. Drie delicten die allemaal op...

Lichaam vermist persoon aangetroffen bij Kop van 't Land

De politie heeft donderdagmiddag in de Nieuwe Merwede het lichaam aangetroffen van een man die sinds...