Dordrecht, Netherlands

Mogelijk doorstart restaurant Roodenburch

Restaurant, café en winkel Huis Roodenburch maakt mogelijk een doorstart. Er worden gesprekken gevoerd met huidige en nieuwe partijen. De aanvraag voor een faillissement is opgeschort. Binnen enkele weken moet er duidelijkheid zijn.
Peter Tromp | 4 januari 2018 10:45 | Aangepast op 4 januari 2018 10:45
Eigenaar van het pand Vereniging Hendrick de Keyser is positief over een doorstart. "Wij geloven in het concept", zegt Lisette Knulst. Zij is hoofd huurzaken: "Wij verwachten dat het gaat lukken. We hebben het hier over beginnende ondernemers en het is in financieel opzicht moeilijk om zoiets op te bouwen. dat heeft tijd nodig."

Ondernemers Jos Wijnstekers en Glenda van Deutekom lieten via hun website weten dat de deur van Huis Roodenburch sinds 2 januari jongstleden dicht blijft: "Wat we twee jaar geleden zo enthousiast zijn begonnen en waarin we zoveel vertrouwen hadden, lijkt toch na een moeizame start en diverse tegenslagen niet haalbaar. Wij willen alle lieve gasten die de weg naar ons mooie restaurant en wijnbar wisten te vinden, hartelijk danken voor het vertrouwen."

Een doorstart van de onderneming in de huidige vorm lijkt alleen mogelijk te zijn als betrokken partijen water bij de wijn doen. "Een verlaging van de huurprijs voor het pand is onderdeel van de gesprekken die momenteel worden gevoerd", zegt Knulst van Vereniging Hendrick de Keyser, "Het is niet in ons belang om de duimschroeven aan te draaien. Het pand moet niet leeg komen te staan. Reuring is goed voor het pand en voor de stad."

De Vereniging heeft er alle belang bij om het historische pand aan de Wijnstraat 153 in gebruik te houden. De in Amsterdam gevestigde vereniging neemt verwaarloosde historische panden over om ze van de ondergang te redden. Ze worden gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen om verpaupering te voorkomen. Vanuit de huurinkomsten wordt het onderhoud betaald.

Huis Roodenburch zou dateren uit de middeleeuwen. In de 16e eeuw is de grafelijke herberg samengevoegd met een buurpand, waardoor het de huidige Vereniging Hendrick de Keyserafmetingen kreeg. In de meest recente geschiedenis was het pand in gebruik door Drukkerij Holster. Daarna kwam het leeg te staan en ging in rap tempo achteruit. In 2007 is het in zwaar verwaarloosde staat overgenomen door Vereniging Hendrick de Keyser. Vorig jaar opende in het pand een restaurant met wijnbar en winkel.

In het televisieprogramma De Restauratie van AVROTROS konden kijkers stemmen of het pand geld zou krijgen van de Bank- Giroloterij om de restauratie te bekostigen. Het pand kreeg niet voldoende stemmen, maar de restauratie is toch uitgevoerd.


Meest gelezen

Fietser omgekomen bij ongeluk op Oranjelaan

Marjolein Vos | 1 dec 2022 10:40

Lees ook

‘Plaats bord met informatie over Arpád Weisz’

In het Weizigtpark is inmiddels een pad vernoemd naar de Joodse trainer, maar dat is volgens het com...

Boom om betrokken Dordtenaar Bert Bohlander te eren

Een klein groepje mensen kwam dinsdagmiddag bij elkaar op het Leerpark. Samen plantten zij een noten...

Engelenburgerbrug wordt na lange restauratie weer opgebouwd

Al ruim anderhalf jaar wordt er druk gebouwd aan de Engelenburgerbrug. Door de verrotte fundering mo...

Oudste soldaat Olivier Bij de Vaate op 106-jarige leeftijd overleden

Olivier Bij de Vaate - die in mei 1940 op het eiland van Dordrecht tevergeefs vocht tegen de Duitse ...

Houden Dordtenaren zich aan het vuurwerkverbod?

Net als vorig jaar geldt er rond de jaarwisseling een vuurwerkverbod. Het kabinet heeft hiervoor gek...

Lily (15) stopte met dealen, overwon haar drugsverslaving en raakte met haar verhaal velen

"Als ik zie dat je weer gebruikt, zit je zo in Afrika." Hanna, de moeder van Lily, kan er eigenlijk ...