Dordrecht, Netherlands

Naakt voor deur en eigen versterker terugkopen; een terugblik op 22 jaar Scotch

Wereldberoemd in Dordrecht: Scotch! De afgelopen twee decennia hebben ze voor flinke aantallen op ons eiland, maar zelfs ook in Schotland en Oost-Europa, de zalen plat gespeeld. Maar ze stoppen ermee. Op 24 en 25 november staan ze voor de allerlaatste keer op het podium in Bibelot. Voordat de stekker eruit gaat, sprak Dennis Koorevaar van RTV Dordrecht over het wel en wee van de band in de afgelopen 22 jaar.
Dennis Koorevaar | Alexander Eleveld | 23 november 2022 12:32 | Aangepast op 23 november 2022 12:32
Eén van de bandleden Wouter Sieuwerts weet nog goed hoe het allemaal begon. “Na het zien van een bandje bij een optreden dacht ik: ‘Hoe vet zou het zijn als me dat lukt’?” Na een paar maanden ontstond uiteindelijk Scotch. Een heel andere band dan hoe we ze nu kennen met de typische streepjesbroeken. “In de beginperiode hadden we bij ieder optreden een andere outfit.”
'Groot Afscheidsinterview met Scotch' te zien op woensdag 23 november RTV Dordrecht
Sjoerd van Lee bij het zien van één van de fragmenten RTV Dordrecht
'Slapen langs de weg'
Al snel volgde een eerste album in 2005 en trokken ze Oost-Europa in: “We stapten gewoon in de bus”, vertelt Sjoerd van Lee. “Het voelde als vakantie met een groep vrienden en daar waar we konden, traden we op.” Optredens hier en daar. Geen slaapplekken. Niets was geregeld. Daardoor sliep de band ook vaak langs de weg of bij mensen die ze bij optredens waren tegengekomen. “Aan het eind van een optreden vroegen we vaak wie ons mee naar huis wilden nemen.”
'Naakt voor de deur'
Scotch heeft nog meer verhalen. Onder andere over de gestolen versterker die band later kon terugkopen voor 10 pond of een naakte Sjoerd voor een dichte hoteldeur. Aan de hand van zes fragmenten hebben de bandleden nog meer bijzondere en soms ook grappige anekdotes.

Het grote afscheidsinterview met Scotch is woensdag na het nieuws van 18:00 uur te zien op RTV Dordrecht.

Lees meer over:

Scotch|Interview|

Lees ook

Dit was Wantijpop 2022: Bier, dansen en muziek van Son Mieux, Goldband en Duncan Laurence

“Als ik zo om mij heen kijk dan ben ik echt gelukkig,” zegt Magchiel Koekkoek van de organisatie...

Naakt voor de deur en eigen versterker terugkopen; een terugblik op 22 jaar Scotch

Wereldberoemd zijn ze, maar dan wel op het eiland van Dordrecht. Maar Scotch stop ermee. Op 24 en 25...