Dordrecht, Netherlands

Nieuwe expositiezaal Augustijnenhof in gebruik genomen

Een verdubbeling van de ruimte, daar is historisch documentatie- en kenniscentrum Augustijnenhof maar wat blij mee. Door particuliere donaties heeft het centrum nu een compleet nieuwe expositiezaal in gebruik kunnen nemen, en die was voor het eerst te bezoeken tijdens het open huis, op zaterdag 22 april.
Trevyn van Houwelingen | 26 april 2023 15:00 | Aangepast op 26 april 2023 09:51
Het centrum is gelegen aan het historische Hofkwartier, op nummer 15. Daar konden gasten en geïnteresseerden gedurende de dag zomaar binnenwandelen als zij iets wilden weten over historisch Dordt of de eigen familiestamboom. De opening van de nieuwe zaal stond namelijk volledig in het teken van de genealogie, of stamboomkunde.

In de nieuwe zaal werd een genealogische markt gehouden. Daar konden Dordtenaren hun familiegeschiedenis uitvogelen. Er waren experts op het gebied van Dordts onderzoek, zoals de drijvende kracht achter ‘Dordtenazoeker’, en ook de werkgroepen Genealogisch Onderzoek Duitsland en Stichting Surinaamse Genealogie waren vertegenwoordigd.

Het thema voor de genealogische markt is ‘Zoeken in het buitenland’. Dit omdat het vinden van familieleden binnen de eigen landsgrenzen meestal nog wel te doen is, maar bij geëmigreerde familieleden lopen mensen die eigen onderzoek doen toch vaak vast. Daarom heeft het Augustijnenhof besloten tijdens de open dag ruimte te geven aan verschillende initiatieven die andere helpen bij het opsporen van hun voorouders.

Met de uitbreiding van het Augustijnenhof is het historische Hofkwartier in de binnenstad weer een stukje aantrekkelijker voor dagjesmensen die de stad komen bezoeken. Laat het toeristenseizoen dus maar beginnen!

Bekijk hieronder onze reportage over het Augustijnenhof.

Lees meer over:

Augustijnenhof|Hofkwartier|

Lees ook

Ruim 800 tekeningen maken interactieve kaart ‘Het Dordrecht van Rutten’

Door veel slopen is het huidige Dordrecht geworden wat het nu is. Niet alleen in de jaren 60 en 70 w...