Dordrecht, Netherlands

Aleksandra haar python was bijna een week spoorloos: dit is het bijzondere verhaal

Aleksandra is dolblij nu 'haar' Antonio weer terug is Corrado Francke
Ken je dat verhaal van de python die een week kwijt was, maar alsnog gevonden werd? Aleksandra Klimowicz kan er over meepraten. Ze verloor wurgslang Antonio vorige week vrijdag, die donderdag na een bijzondere reis weer herenigd werd met zijn baasje. "Ik ben heel blij, dit is fantastisch."
Corrado Francke | 3 augustus 2023 17:49 | Aangepast op 3 augustus 2023 17:49
Het verhaal begon bij de dierenambulance, die woensdag een bijzondere melding kreeg. Tussen een heleboel kleren die waren binnengebracht bij kringloopwinkel Opnieuw & Co in Dordrecht was een witte slang gevonden.

Het beest, een jonge koningspython, werd opgehaald en in een terrarium gezet bij dierzorgcentrum Louterbloemen. Na een nachtje logeren ging Antonio, geheel volgens procedure, 'op reis' naar een reptielenopvang in de buurt van Amsterdam.

'We hebben overal gezocht'
Inmiddels was zijn baasje al dagenlang op zoek naar de slang. "We hebben overal gezocht, maar vonden hem niet", zegt Aleksandra. De moed zakte langzaam in de schoenen van de Poolse vrachtwagenchauffeuse uit Barendrecht, tot een vriendin haar ineens een berichtje stuurde. "Ze keek elke dag op het nieuws en toen zag ze hem ineens. Dat was een fantastisch moment."

Ze mailde naar het dierzorgcentrum, waarna het busje waarin Antonio werd vervoerd bij Leiden omdraaide. Weer terug naar Dordrecht, onderweg naar zijn baasje. "Hij is nog wel wat gestresst en moet ook wat opwarmen, maar ik ben heel blij dat hij weer terug is", lacht Aleksandra.
De python in een terrarium bij Louterbloemen Corrado Francke
Wat bleek: haar kind had het terrarium van Antonio per ongeluk open laten staan. Terwijl de zoektocht was begonnen, had de jonge koningspython zich in de kledingzak gewurmd. "Ik heb de zak in de kledingcontainer gedaan zonder te checken wat erin zat", zegt Aleksandra schuldbewust. "Maar gelukkig was hij hier."

Kleine kiertjes
Volgens Louterbloemen is de vondst van een slang niet uniek. "Die dingen kunnen gebeuren", zegt Annemiek van Gent over de dagenlang spoorloos verdwenen Antonio. "Ze kunnen natuurlijk door hele kleine kiertjes ontsnappen."

Ze heeft nog wel een tip voor wie tussen kleding, in een schuurtje of op een andere plek een slang tegenkomt. "Zo snel mogelijk de dierenambulance bellen, kijk altijd uit dus ga geen gekke dingen doen. Doe de deur dicht en bel naar ons, dan komen wij zo snel mogelijk die kant op."

Aleksandra heeft er in ieder geval weer een mooi verhaal bij. "Ik heb het al tegen veel vrienden en familie verteld, ook zij zijn blij want ze weten hoeveel ik van deze slang houd."

Lees meer over:

Natuur|Opmerkelijk|

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

Bever vast in gemaal: 'Hij kon er zelf niet uitkomen.'

De dierenambulance Louterbloemen is afgelopen vrijdag uitgerukt voor een bever in de problemen. Het ...

Avontuur in de natuur: recreatieseizoen Biesbosch van start

Het recreatieseizoen van de Biesbosch is weer officieel geopend, dit keer op een zomerse zaterdag. B...

Dordts Weekend van de natuur zoekt initiatieven

Het gaat niet goed met de biodiversiteit. Daarom organiseert de gemeente samen met allerlei groene o...

Nationale Boomfeestdag; ‘Van opnemen CO2 tot voorkomen hittestress’

Dordrecht is 20 bomen rijker. Kinderen van basisschool De Regenboog op de Staart hebben woensdagmorg...

Visarend weer aan de vrouw

Het lijkt er op dat de geliefde visarend uit de Biesbosch toch een vrouwtje heeft gevonden. De twee ...

Dit bewegende bos zorgt voor meer groen in de stad

Tientallen bomen staat sinds kort bij Dordrecht Centraal en op het Bagijnhof. Volgens Liselotte Gatz...