Dordrecht, Netherlands

Alle nachtdieren naar buiten: Dordtse Cultuurnacht; grootser dan ooit

Na net als vele anderen door corona afwezig te zijn geweest, pakte de Dordtse Cultuurnacht afgelopen zaterdag grootser uit dan ooit: er was muziek in de stad, er werden spookverhalen verteld, musea openden hun deuren, en zelfs de Grote Kerk deed mee.
Alexander Eleveld | 10 oktober 2022 16:30 | Aangepast op 10 oktober 2022 16:26
De Dordtse Cultuurnacht wordt georganiseerd sinds 2017. Het is een avond waarbij culturele instellingen gratis hun deuren openen en allerlei activiteiten organiseren. Dit jaar was het thema 'Nachtdieren', en waren er diverse nieuwe dingen te ontdekken. Omdat de Cultuurnacht groter was dan voorheen, waren er vooraf 5 routes uitgestippeld voor nachtdieren met keuzestress. Een eigen nachtelijke route maken langs het gevarieerde aanbod kon natuurlijk ook.

Het was dan ook gezellig druk tijdens deze Dordtse Cultuurnacht; er was voor elk wat wils. Zo was er voor het eerst een Kids-route met onder meer Theater Tortilla, glow-in-the-dark-verven en een Griezelbus. Voor de liefhebbers van kunst en klassiek was er een route met rondleiding door het Dordrechts Museum en een nachtelijk orgelconcert in de Grote Kerk. Wie meer van Indie, Rhythm of Electric hield, kon routes volgen langs Kunstmin en het Onderwijsmuseum, het dit weekend heropende DOOR in de Munt, of in het Energiehuis tot in de late uurtjes feesten op lokale muziek.

Alexander, het nachtdier van RTV Dordrecht, dompelde zich onder in deze bijzondere avond. Zijn uitgebreide verslag hiervan zie je binnenkort bij ons op tv en online.

Lees meer over:

Dordtse Cultuurnacht|

Lees ook

Patriciërshuis verguld met nieuw schilderij: landschap bij maanlicht schittert tijdens Cultuurnacht

Werken van deze kunstenaar komen niet vaak op de markt. En als dat wel gebeurt, moet je er snel bij ...

Dordtse Cultuurnacht 2023: van daten met schilderij tot 'techno-toilet'

De binnenstad is dit weekend weer het decor van de Dordtse Cultuurnacht. In de nacht van zaterdag op...

Deze schapekop vertelt over de aankomende Cultuurnacht

Het is aankomend weekend weer tijd voor een nieuwe Dordtse Cultuurnacht en het beloofd grootser dan ...