Dordrecht, Netherlands

Auto’s maken plaats voor groen

De wethouders planten samen met de buurtbewoners de eerste heesters Foto: Gemeente Dordrecht
Op drie parkeervakken op het Bagijnhof kun je vanaf deze week je auto niet meer neerzetten. De vakken hebben plaatsgemaakt voor bomen en struiken.
Marjolein Vos | 27 maart 2024 11:30 | Aangepast op 27 maart 2024 11:30
Wethouders Marc Merx en Maarten Burggraaf namen zelf de schop ter hand en hielpen de omwonenden met het beplanten van de vakken. Vorig jaar stonden in de straat tien tijdelijke boombakken als proef. De bewoners waren zo enthousiast over het groen, dat de gemeente besloot permanente beplanting te schenken.

De omwonenden hebben samen met de gemeente de planten uitgekozen. In de vakken zijn vooral bomen en heesters geplant die goed zijn voor de biodiversiteit. De buurtbewoners gaan zelf het groen onderhouden.

Het Bagijnhof is de eerste straat waar meer bomen en struiken worden geplant in het kader van het project 'Vergroening Binnenstad'. Het doel van dat project is niet alleen het centrum aantrekkelijker maken voor bewoners, maar het gebied ook beter bestand maken tegen extreem weer. Zodat regenwater bijvoorbeeld sneller kan worden afgevoerd.

Het project is een meerjarenplan. Na de binnenstad staan ook de andere wijken van Dordrecht op de planning om vergroend te worden.

Lees meer over:

vergroening|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Verbouwing en vergroening woon-en winkelcomplex Statenplein begin 2025 van start

Dat de Dordtse binnenstad op de schop gaat is voor geen enkele Dordtenaar meer een verrassing. Los v...