Dordrecht, Netherlands

Basement of Boom geopend

Afgelopen zaterdag opende het kunstenaarscollectief Basement of BOOM haar deuren bij het culturele centrum DOOR.
Alexander Eleveld | 14 februari 2022 13:30 | Aangepast op 14 februari 2022 13:30
Iedereen kon kennismaken met de kunstenaars en hun werk. Tegelijkertijd werd men uitgedaagd mee te schilderen, muziek te maken en te genieten van optredens met onder meer spoken word.

De Basement of BOOM is eind vorig jaar ontstaan op de benedenverdieping bij DOOR, waar URB van gerecycled hout en oud metaal drumkits begon te bouwen. Deze werden al snel in gebruik genomen en hierop zijn, vaak aangevuld met andere instrumenten, vele avonden muziek gemaakt. Tijdens die avonden kreeg Due het idee om de muren te beschilderen en er werd met licht geëxperimenteerd. Samen met Desibel en Johny Brainwash richtten ze de Basement of BOOM op.

Inmiddels hebben steeds meer atelierhouders van DOOR en vrienden zich aangesloten en is er een gemengd gezelschap ontstaan van muzikanten en kunstenaars. Veelal worden afgedankte spullen gebruikt om er kunst of muziek mee te maken.

Voor de nabije toekomst zoekt het nog steeds uitdijende collectief een eigen ruimte. Binnenkort verhuist DOOR naar de Munt en daar is niet genoeg plaats. Wel willen ze daar workshops geven. Ook is het plan om op festivals te staan en bijvoorbeeld uitgeleefde ruimtes te vullen met hun creaties en muurschilderingen. Van scrap maakt het gezelschap kunst, muziek en installaties.

Lees meer over:

Basement of Boom|DOOR|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00