Dordrecht, Netherlands

Biesboschhal het decor voor nieuw vierdaags cultuurevenement

Het monument de Biesboschhal op de Staart wordt donderdag 28 september tot en met zondag 1 oktober de locatie van een gloednieuw vierdaags cultuurevenement. Donderdag staat in het teken van urban sports en cultuur. Vrijdag en zaterdag kan er gedanst worden op o.a. housemuziek en zondag vindt er een popfestival plaats in de Biesboschhal.
Erik van Krimpen | 18 augustus 2023 10:33 | Aangepast op 18 augustus 2023 10:33
Initiatiefnemer Magchiel Koekkoek nam vanuit BOD Events de overkoepelende organisatie op zich. Zo regelde hij de vergunning en maakte hij de indeling van de Biesboschhal voor het evenement. “We hebben er een tijdje aan moeten trekken, maar het gaat echt gebeuren en daar zijn we heel blij mee, want de Biesboschhal is echt een hele gave industriële plek waar tot nu toe weinig gebeurde.“

Voor de invulling van het programma benaderde hij meerdere lokale organisatoren. Op die manier kon er in een vrij korte tijd een breed programma worden samengesteld.

Donderdag vindt het jongerenfestival 'STRAAT078' plaats en dit wordt georganiseerd door Dordt Sport en Straatraad. Bezoekers kunnen tijdens het festival urban sports en cultuur workshops en clinics volgen. Zo kunnen jongeren er skateboarden, BMX'en, breakdancen, freerunnen en basketballen.

Op vrijdag komt het feestje 'LOS!', wat ook elke derde zaterdag van de maand in de Kazerne in Dordrecht plaatsvindt, met o.a. dj Freddy Moreira naar de Biesboschhal. Zaterdag staat in het teken van 'Geheime Deuntjes' waar dj’s uit Dordrecht relaxte house muziek draaien. “Op Wantijpop is dit altijd zo’n groot succes, dat we dachten: dit kunnen we ook wel in de Biesboschhal doen”, aldus Magchiel Koekkoek.

Waar de eerste drie dagen van het nieuwe cultuurevenement vooral op jongeren is gericht, spreekt het popfestival ‘De Werf’ op zondag een bredere doelgroep aan. Popcentrale programmeert live muziek van lokale bands en Magchiel is vanuit BOD Events druk bezig om ook kunstenaars en makers uit de stad bij het festival te betrekken. “We proberen echt een heel breed programma neer te zetten, denk aan poëzie, spoken word en graffiti art”.

Met het nieuwe cultuurevenement hoopt Magchiel ook nieuw leven in de Biesboschhal te blazen. “De gemeenteraad heeft gezegd: de Biesboschhal is een monument voor de stad en dit willen we behouden. Met dit evenement kunnen gewoon eens kijken waar deze hal voor geschikt is. Ik denk dat iedereen het heel tof vindt dat er eindelijk in deze hal iets gebeurd.” Verder geeft Magchiel aan dat gemeente met dit evenement wilt laten zien dat jongerencultuur een belangrijke plek heeft in de stad.

Of dit om een eenmalig of terugkerend evenement gaat is nog niet zeker. Eén van de onzekere factoren is het bestemmingsplan van de Biesboschhal. Magchiel focust zich nu vooral op de organisatie van de eerste editie, maar staat wel open voor een vervolg. “Het gaat er nu in principe om dat we op deze bijzondere plek al die jongerenculturen kunnen samenvoegen en er een heel mooi lang weekend van gaan maken. Als dat een succes is, dan lijkt me dat een mooie opstap voor 2024.”

Op donderdag tot en met zaterdag begint het evenement om 16:00 uur en eindigt het om 23:00 uur. Op zondag begint popfestival ‘De Werf’ om 13:00 uur en duurt tot 21:00 uur. De entree op donderdag en zondag is gratis, op vrijdag en zaterdag kost een kaartje tussen de vijftien en twintig euro.

Voor meer informatie en de laatste updates over het cultuurevenement kunt u kijken op: https://indebiesboschhal.nl/ .
Bekijk hieronder onze reportage:

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Veel wensen voor nieuw evenementenbeleid, botsing over de rol van dieren

In de stad of in het groen? Meer grote of kleine evenementen? Wat is de rol van dieren? Allemaal zak...

Di-Rect in juni op Wantijlive in Dordrecht

De Nederlandse band Di-Rect speelt dit jaar op het Dordtse festival Wantijlive in juni van dit jaar....

Marktkooplieden en gemeente praten verder over verplaatsing markt

De gemeente, marktkooplieden en de middenstand rond het Statenplein lijken het eens geworden over de...

Berlijnse jongerenorganisatie doet ideeën op in het Dordrechts Museum

Een speciaal gezelschap bezocht woensdag het Dordrechts museum. Zo'n vijftien jonge Duitsers kregen ...

Vragen over jongerenwoningen Leerpark, 'maar klachten waren momentopname'

De Fractie van Waardhuizen en de VSP hebben vragen gesteld over de 333 jongerenwoningen op het Leerp...

Organisatie jongerenfestival In de Biesboschhal spreekt van “veelbelovende start”

De eerste editie van het nieuwe vierdaagse jongerenevenement In de Biesboschhal heeft meer dan 2500 ...