Dordrecht, Netherlands

Bij het Dordrechts Philharmonisch Orkest klinkt de lente

Het Dordrechts Philharmonisch Orkest, onder leiding van dirigent Jan Gerrit Adema, speelt op 2 april haar Voorjaarsconcert. Op het programma staan onder meer de First Suite in Es van Gustav Holst, Danceries van Kenneth Hesketh, de Hongaarse mars van Hector Berlioz en een bijzonder Frans tintje. Het concert vindt plaats in het BeneVia Muziekcentrum aan de Spirea 7 en start om 20.00 uur.
Marjolein Vos | 21 maart 2022 14:53 | Aangepast op 21 maart 2022 14:53
Het Dordrechts Philharmonisch Orkest neemt de bezoeker dit concert mee naar de Franse hoofdstad Parijs. In een bijzonder werk van componist Norman Dello Joio, vertolkt het orkest verschillende scènes uit een van
’s werelds meest beroemde musea: het Louvre.
"De machtige openingsdeuren van de verschillende vleugels vormen het openingsdeel van het werk, waarna het werk verder reist door verschillende galerijen, langs Bijbelse schilderijen, Franse koningen, om te eindigen in een finale die dit grootse museum waardig is", laat de Phil weten.
De Amerikaanse componist Mark Camphouse schreef, naar aanleiding van de verschrikkelijke brand in de wereldberoemde kathedraal Notre Dame, het werk ‘La Cathédrale Résiliente’. Dit is een werk waarin enerzijds de grootsheid van de kathedraal te horen is, in akkoorden die klinken als een gigantisch kerkorgel, maar ook wrange klanken van zorgen, verdriet en wanhoop komen langs. Een gelaagd werk waarin zowel het complete orkest als diverse solisten zich kunnen laten horen.
Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van het Dordrechts Philharmonisch Orkest.

Lees ook

Zondag bij TV Dordrecht: museumtuin-concert Dordrechts Philharmonisch Orkest

Het jaarlijkse museumtuin-concert; zondag 26 juni is het weer zover. Binnenkort is dat te zien bij T...