Dordrecht, Netherlands

Bliksembezoek demissionair sportminister Helder aan FC Dordrecht

Demissionair minister Conny Helder van Langdurige Zorg en Sport bracht dinsdagmiddag een werkbezoek aan de Krommedijk. Daar werd ze door innovatiemanager Leon Vlemmings en sportwethouder Marc Merx bijgepraat over de ambitie van FC Dordrecht om met het Energiek Dordt-initiatief een verbindende rol in de Dordtse gemeenschap te gaan spelen en de staat van de Dordtse sport.
Trevyn van Houwelingen | 1 november 2023 14:30 | Aangepast op 1 november 2023 14:30
De demissionair minister legde na de verhalen van de innovatiemanager en haar collega-VVD'er meteen een aantal vragen aan Vlemmings en directeur Hans de Zeeuw voor. Zo was ze benieuwd naar de plannen voor een nieuw stadion en wat voor rol het stadion volgens hen, naast amusement, nog meer zou kunnen vervullen in een stedelijk gebied als Dordrecht.

Natuurlijk kwam ook de klimaatneutrale wedstrijd van eerder dit jaar tegen TOP Oss ter sprake. Dat vond de minister een 'ludieke' manier om aan te tonen hoeveel er eigenlijk mogelijk is op het gebied van duurzaamheid en klimaat in de sportwereld. Het samenwerkingsverband Energiek Dordt, waarin FC Dordrecht samenwerkt met verschillende opleiders en ondernemers uit de stad om een gemeenschap op te bouwen waarin goede ideeën worden uitgewisseld, kon ook op goedkeuring van de minister rekenen.

Innovatiemanager Vlemmings is dan ook tevreden dat Helder aangaf Energiek Dordt een mooi initiatief te vinden: "Dat is fijn om te horen, ze heeft ons nog een paar goede vragen gegeven waar wij ook weer verder mee kunnen. Ze heeft natuurlijk een hoop expertise op het gebied van sport en zorg."

Marc Merx, net als zijn landelijke collega Helder lid van de VVD, sprak de minister even later toe over de recentelijk herziene sportvisie in Dordrecht. Daarin vertelde hij bijvoorbeeld over de toegevoegde waarde van samenwerkingen tussen medische centra en sportverenigingen. Na een uur vertrok de demissionair minister weer, maar niet voordat ze liet weten aan RTV Dordrecht dat er in de rest van Nederland nog lessen getrokken kunnen worden uit de manier waarop de zorg en sport in Dordrecht samenwerken.

Bekijk hieronder de videoreportage over het bezoek van de demissionair minister aan FC Dordrecht

Meest gelezen

Lees ook

FC Dordrecht wil feestend Willem II achterna: 'We draaien fantastisch'

FC Dordrecht slikte vrijdag tegen Willem II een late tegentreffer (1-1) en dat zorgde voor teleurges...

FC Dordrecht geeft zege tegen promoverend Willem II in slotfase uit handen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de KKD-topper tegen Willem II. Door een go...

Zet FC Dordrecht de gedoodverfde kampioen een hak?

Er staat een heerlijke wedstrijd voor FC Dordrecht te wachten. De koploper van de Keuken Kampioen Di...

FC Dordrecht knokt zich bij Cambuur naar spectaculaire puntendeling

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een verdiend punt overgehouden aan de reis naar SC Cambuur. De ploeg...

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...