Dordrecht, Netherlands

Boek over alle bruggen van Dordt in Op Pad met Ad

Tijdens de zomervakantie zendt RTV Dordrecht de meest interessante afleveringen van ´Op Pad Met Ad' van het eerste half jaar nog een keer uit. Deze week aflevering 6 in de serie, een gesprek met Frits Baarda over zijn boek ‘Alle 704 bruggen van Dordrecht'.
Dennis Koorevaar | 21 augustus 2023 15:42 | Aangepast op 21 augustus 2023 15:42
In het boek is er een hoofdrol voor de Engelenburgerbrug. Met de renovatie van de brug bij het Blauwpoortsplein, waar vroeger de Blauwpoort stond, waren miljoenen euro’s gemoeid. De brug verbindt het Nieuwe Werk, het eilandje uit de 15e eeuw, met de rest van de binnenstad samen met de Roobrug en de Lange IJzeren Brug, die beiden natuurlijk ook in het boek naar voren komen.

De Engelenburgerbrug ligt aan het eind van de Hoge Nieuwstraat, waar Baarda al veertig jaar woont. Tijdens de verbouwing liep hij iedere dag wel een keer langs de brug en vroeg zich steeds af wat nou de waarde van een brug is, wat eigenlijk wel en niet als brug wordt gekwalificeerd en wat een brug voor mensen betekent. Het bleek de start van een megalomaan project, waar met de publicatie van zijn boek een einde aan is gekomen.

De programma's van ´Op Pad Met Ad' zijn onze verhalen van de straat. Iedere week heeft Dordtenaar Ad van den Herik een ontmoeting met interessante bekende en minder bekende stadgenoten. Daarnaast steekt hij ook regelmatig 'de thermometer in de Dordtse samenleving' zoals hij het zelf zegt. Dan vraagt hij inwoners van de stad naar hun mening over actuele zaken.

In de ´best of´ van OPMA van deze zomer zijn de volgende afleveringen nog een keer te zien op TV Dordrecht: Marry Huigen, Dordtenaren en geluk, Tony Bruys, 'stadschroniquer' Kees Thies, mensen met niet-aangeboren hersenletsel en Ad's bezoek aan de Boekenmarkt.

Deze week dus de uitzending van OPMA uit juni met Kees Baarda en zijn boek over de Dordtse bruggen, vandaag 21 augustus en komende vrijdag 25 augustus vanaf 18.00 uur nog een keer te zien op TV Dordrecht. Alle afleveringen van ´Op Pad Met Ad' zijn trouwens ook terug te zien op ons YouTube-kanaal.

Lees ook

Vrijdag in Op Pad Met Ad: Marije Schnabel over 4 mei en eenling politiek

Ze is een duizendpoot, Marije Schnabel van de Dordtse PvdA. Als eenling vertegenwoordigt ze het soci...

Sterrenburg viert op 5 mei de vrijheid met een speciale maaltijd

Een primeur in Op Pad Met Ad deze week: in navolging van andere gemeenten zal op 5 mei een vrijheids...

Video: Op Pad Met Ad over het verlies van de Noordendijkflats

Hoe gaan de oud-bewoners van de gesloopte flats aan de Noordendijk om met het verlies van hun huizen...

Video: Op Pad Met Ad over de openingstijden op zondag

Krijgt Dordrecht ook zondagsopeningstijden voor twaalven? Er zijn plannen om net als elders op zonda...

De wondere wereld van de kringloopwinkel: 'Waarom wordt het ook daar steeds duurder?'

Een nieuwe aflevering van Op Pad Met Ad neemt de kijker mee in de wereld van de kringloop. Presentat...

Gluren bij de buren: zo ziet het leven in een tiny house eruit

Kun jij je een leven op dertig vierkante meter voorstellen? De bewoners van de tiny houses op het Do...