Dordrecht, Netherlands

Buurtbewoners Ruys de Beerenbrouckweg schrikken van kogelgaten in auto: wéer een schietpartij in Dordt

Bewoners van de Ruys de Beerenbrouckweg in de wijk Crabbehof zijn geschrokken van een schietpartij. Daarbij werd in de nacht van maandag op dinsdag door een onbekende dader op een geparkeerde auto gevuurd. De eigenaar van de auto ontdekte de kogelgaten later.
Marie Frenay | Ingrid de Groot | 28 juli 2022 13:18 | Aangepast op 28 juli 2022 13:18
Politie heeft woensdag de buurt met linten afgezet voor groot onderzoek. Het motief van de dader is nog onduidelijk. De auto is twee keer geraakt: in het portier van de bestuurder en net daaronder. Op straat werden meerdere kogelhulzen aangetroffen.

"Dit is eng,", zegt een van de buurtbewoners die het schieten niét heeft gehoord. "Opeens zagen we dat woensdag heel de straat werd afgezet door de politie, voor onderzoek. Toen hoorden we wat er was gebeurd. Dit geeft wel een gevoel van onveiligheid."
Een  hoogbejaarde vrouw zegt dat zij al 27 jaar in de wijk woont. "Zoiets als dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Ik voel me niet veilig", zegt ze. "Kun je in deze tijd nog wel iemand vertrouwen? Ik begrijp niet dat mensen zoveel ruzie met elkaar maken. Geef elkaar toch gewoon een hand."

Begin juli werd in Dordrecht ook al een woning in de Willem Marisstraat in Krispijn door een nog onbekende dader beschoten. Dat gebeurde 's nachts terwijl de bewoners, een gezin met kinderen, boven lag te slapen.  Twee kogels gingen door de ruit heen op de begane grond van het pand. Het gezin woont tijdelijk elders, meldde later de gemeente. "Na overleg met het gezin is besloten om vanwege de rust en veiligheid in de buurt tijdelijk elders te gaan wonen." Buurtbewoners hebben camerabeelden beschikbaar gesteld, waarop de schutter in Krispijn zichtbaar was. 
De regio Rotterdam wordt momenteel geteisterd door beschietingen op huizen, en nu dus ook op een auto. In Rotterdam en omgeving gebeurde dat in een paar weken tijd minstens veertien keer. Ook in Barendrecht en in het Brabantse Oss is gevuurd op panden.
Politie heeft een TOG-team opgetuigd (Team Grootschalige Opsporing). Er wordt onderzocht of er een verband is tussen de schietpartijen.

Volgens de politie zijn er dinsdagnacht rond 1 uur ś nachts meerdere schoten gehoord door omwonenden. "Er hebben daarna meerdere mensen naar de politie gebeld. We zijn wezen kijken, maar troffen op dat moment, in het donker, niks aan."
De volgende dag kreeg de politie opnieuw een telefoontje. Dit keer van de eigenaar van de auto. "Hij was onaangenaam verrast en verbouwereerd omdat zijn auto was geraakt door twee kogels. "

Lees meer over:

Politie Dordrecht|

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

15 keer aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

Een 20-jarige scooterrijder heeft het wel heel bont gemaakt. De politie heeft hem afgelopen maandag ...

Vuurwapens bleken airsoftwapens, vier verdachten gehoord

De mannen die vrijdag te zien waren op een filmpje terwijl ze met een automatisch vuurwapen rondliep...

Moeder snapt zelf ook niet waarom zij haar man, zoontje en achterneefjes neerstak: 'Ik heb van mijzelf verloren'

Als de aanklacht wordt voorgelezen in de rechtszaal, moet de 39-jarige vrouw huilen. Het is ook niet...

Jongeren (14 en 16) staande gehouden na dragen bivakmuts

De politie was op surveillance toen ze vier jongeren, tijdens schooltijd, tegenkwamen. Op zich niks ...

Justitie eist 12 jaar cel en tbs voor Dordtenaar die agenten en omstander neerschoot

Het Openbaar Ministerie eist 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de 39-jarige Niels W. uit ...

Wijkagenten touren door Dordrecht met koffiewagentje

Even een bakkie doen met de politie, dat kan vanaf vandaag. De politie rijdt de komende weken door D...