Dordrecht, Netherlands

Coronasteun voor ondernemers komt vanaf 1 april ten einde

Nu Nederland weer ‘open’ is, komt de financiële coronasteun die ondernemers afgelopen jaren een steuntje in de rug gaven, op 1 april ten einde. Toch blijft het Ondernemersloket Drechtsteden hulp bieden: "De gevolgen van de coronacrisis zijn voor veel ondernemers enorm. Ook al lijkt het ergste nu echt voorbij. De herstelperiode begint pas net", aldus Peter Heijkoop, voorzitter van Sociaal Drechtsteden.
Robin Nanninga | 9 maart 2022 11:59 | Aangepast op 9 maart 2022 11:59
Niet alle specifieke regelingen stoppen vanaf april. Zo lopen de evenementengarantieregelingen en de tijdelijke garantie- en kredietregelingen nog door. Het Rijk is na 1 april dus nog steeds verantwoordelijk voor het vergoeden van de kosten die voor een evenement of binnen een onderneming zijn gemaakt, wanneer deze geraakt wordt door nieuwe coronamaatregelen.
Doorlopende steunWie verwacht ook na 1 april een inkomen onder het sociaal minimum te hebben, kan een beroep doen op de reguliere bijstand voor zelfstandigen. Deze regeling vraagt u (digitaal) aan bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen, die de aanvragen namens de Sociale Dienst Drechtsteden behandelt.
Wie behoefte heeft aan meer dan alleen financiële hulp, dan kunt terecht bij het Ondernemersloket Drechtsteden: een samenwerking tussen het Regionaal Bureau Zelfstandigen en de Sociale Dienst Drechtsteden. Zij bieden hulp en ondersteuning bij het toekomstbestendig maken van een onderneming, bij- of omscholing, vragen over financiële ondersteuning (Bbz), geldproblemen (als gevolg van de coronacrisis), het opzetten van een onderneming en tot slot advies en ondersteuning bij de bedrijfsvoering.
Meer informatie over steun voor ondernemers is te vinden op mijndoc.nl.

Meest gelezen

Kinderstepje en jas gevonden, maar geen kind aangetroffen

Jordy Nijenhuis | 25 jun 2022 21:19

Criminelen plunderen rekening bejaarde man na babbeltruc

Corrado Francke | 27 jun 2022 10:30

Lees ook

Dordtse ondernemers hangen borden ‘Antwerpen’ op: “Wat in België kan, kan hier ook”

Met lede ogen zagen de Dordtse ondernemers hoe hun publiek in december massaal naar België vertrok ...