Dordrecht, Netherlands

Crisisnoodopvang asielzoekers aan de Marconiweg zeker tot 31 maart 2023 open

Op verzoek van het kabinet wordt de crisisnoodopvang voor asielzoekers aan de Marconiweg in Dordrecht verlengd tot 31 maart volgend jaar. Op deze locatie worden sinds deze zomer maximaal 160 asielzoekers opgevangen om de druk op het opvangcentrum in Ter Apel te verlichten. Vanwege die hoge druk heeft burgemeester Wouter Kolff besloten de crisisnoodopvang te verlengen.
Marjolein Vos | 29 november 2022 15:14 | Aangepast op 29 november 2022 15:14
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de locatie tot 1 oktober zou openblijven. Maar eind augustus werd al bekend gemaakt dat die periode verlengd werd tot december, omdat de druk op alle veiligheidsregio’s nog steeds hoog was. Wouter Kolff pleitte, als burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, toen al wel voor een structurele oplossing voor het probleem. “De situatie in Ter Apel is helaas nog steeds schrijnend. Deze opvangcrisis heeft dan ook meer visie en daadkracht van het kabinet nodig. Nu plakken we spreekwoordelijk met pleisters terwijl eigenlijk een operatie nodig is. Dat is niet aan veiligheidsregio's of gemeenten maar aan het kabinet. Ik roep het kabinet dan ook op om de tijd tot 31 december effectief in te zetten, en de operatie die nodig is nu echt en goed uit te voeren. In deze uitzonderlijke situatie, waarin we met alle overheidslagen samenwerken, kunnen we alleen succesvol zijn als we onderlinge afspraken ook echt nakomen. Tot die tijd zijn wij, ondanks de druk die dit legt op de organisatie, bereid de druk in Ter Apel te verlichten en mensen in onze stad en regio tijdelijk op te vangen”, aldus Kolff in augustus.

Kolff bedankt het Havenbedrijf en het Leger des Heils voor het beschikbaarstellen van het pand aan de Marconiweg. “Ook ben ik de ondernemers in de omgeving dankbaar. De sfeer is, zeker gezien de omstandigheden, gemoedelijk”, voegt hij eraan toe.

Lees ook

Tijdelijke opvang asielzoekers in sporthallen Zwijndrecht gaat niet door

Het was de bedoeling dat 150 vluchtelingen een tijdelijk onderkomen van zouden krijgen in de Develha...

Crisisnoodopvang bijna klaar voor gebruik

Bed, bad, brood en veiligheid; dat is wat er wordt aangeboden in de crisisnoodopvang op het industri...

De eerste vluchtelingen uit Ter Apel in Dordrecht. Wat vinden Dordtenaren ervan?

Dat het bij de opvanglocatie voor asielzoekers in Ter Apel de spuigaten uitloopt, is ondertussen wel...

Dordtse VVD kritisch op eigen Kamerfractie

Dordtse VVD’ers spreken hun ongenoegen uit over het asielbeleid via een brandbrief aan de kamerfra...

Verlenging crisisnoodopvang Marconiweg én extra asielzoekers

Op verzoek van het kabinet wordt de crisisnoodopvang voor asielzoekers aan de Marconiweg in Dordrech...

Kolff: asielzoekers alleen met begeleider welkom op voetbalveldje

Burgemeester Wouter Kolff treft maatregelen nadat een groepje bewoners van de Marconiweg afgelopen z...