Dordrecht, Netherlands

‘Cultuurpaspoort’ moet kinderen uitnodigen voor musea en gebedshuizen

Twintig leerlingen van basisschool Het Kompas namen donderdag het zogeheten ‘cultuurpaspoort’ in ontvangst. Dit paspoort nodigt de kinderen uit kennis te maken met culturele instellingen in Dordrecht.
Corrado Francke | 4 november 2022 14:54 | Aangepast op 4 november 2022 14:54
“Ik denk dat het heel goed is dat je als kind in aanraking komt met culturele instellingen”, vertelt projectleider Yarah Winkelaar. “Het is wel heel belangrijk dat de organisaties hun aanbod aanpassen op de doelgroep. Waar ouderen misschien voor een bepaalde kunstenaar komen, willen de jongeren verwonderd worden en geprikkeld raken van wat er allemaal te zien is.”

Concreet houdt het paspoort in dat leerlingen per schooljaar een paar keer per jaar naar een museum, de Biesbosch of een gebedshuis gaan in onze stad.

Goede gesprekken
Wethouder Rik van der Linden, die het cultuurpaspoort samen met collega Peter Heijkoop lanceerde, vindt het belangrijk dat kinderen al heel vroeg leren hoe de stad eruit ziet. “Dan kun je ook jezelf, maar ook elkaar beter leren kennen. Wat de een heel mooi vindt, vindt de ander totaal niet interessant. Maar dat levert ook weer goede gesprekken op.”

In het schooljaar 2022/2023 is er een pilot met het cultuurpaspoort. Vanaf volgend schooljaar moeten alle scholen van Nestas bij het paspoort worden betrokken.

Lees meer over:

Cultuurpaspoort|

Meest gelezen

Twee gewonden bij steekpartij in Wielwijk

Corrado Francke | 6 apr 2024 10:02