Dordrecht, Netherlands

De Kleine Rug neemt nieuwe veerpont in gebruik: ‘Hiervoor hadden wij een sloep, maar dat was ingewikkeld’

“Ik wens u een hele behouden vaart”, met deze woorden werd op zondag 14 mei de nieuwe overzetveer van de Kleine Rug gedoopt. De organisatie van het Natuurvriendenhuis organiseerde dit weekend hun jaarlijkse open dag en namen gelijk de nieuwe en duurzame boot in gebruik.
Marie Frenay | 15 mei 2023 14:44 | Aangepast op 15 mei 2023 14:44
“Hiervoor hadden wij een sloep, maar dat was ingewikkeld voor oudere mensen”, vertelt Jan van Zedde secretaris van Nivon Natuurvriendenhuis de Kleine Rug. De nieuwe boot moet de gasten van de Kleine Rug van de kade naar het huis brengen.

Bekijk hieronder de videoreportage (let op: de tekst loopt door onder de video):
Schiereiland
“De Kleine Rug ligt namelijk op een eilandje en je kunt er alleen komen met een boot”, vertelt van Zedde. Deze boot is luxer dan een sloep, maar het vaartuig is nog steeds natuurvriendelijk. Het is namelijk een duurzame aluminiumveerboot met een elektrische motor, vertelt de secretaris van de Kleine Rug.

De boot werd op een ludieke manier gedoopt en kreeg de naam de PetteVlet. “Alle boten die wij tot nu toe hebben gehad, hebben een naam gekregen die te maken heeft met het verhaal van Pluk van de Petteflet”, legt de secretaris uit.

Open dag van ‘het doe-het zelf hotel’
“De Kleine Rug is een verblijfhuis. Gasten kunnen hier alleen of in groepen een periode komen slapen en leven. Het is een soort doe-het zelf hotel”, zegt van Zedde. In dit doe-het zelf hotel staat duurzaamheid centraal.

Dat was ook te zien tijdens de jaarlijkse open dag van het verblijfhuis. Bezoekers konden een duurzaamheidsmarkt bezoeken en deelnemen aan verschillende workshops, zoals de gratis workshop vogelhuisjes timmeren.

Lees meer over:

De Kleine Rug|

Lees ook

Open dag bij De Kleine Rug: een stukje natuur in de stad

Dordtenaren konden afgelopen weekend kennis met de planten en dieren in hun omgeving tijdens het Wee...