Dordrecht, Netherlands

Open dag bij De Kleine Rug: een stukje natuur in de stad

Dordtenaren konden afgelopen weekend kennis met de planten en dieren in hun omgeving tijdens het Weekend van de Biodiversiteit. In heel Dordrecht werden er activiteiten georganiseerd, zo ook bij het Natuurvriendenhuis ‘De Kleine Rug’.
Marjolein Vos | 17 mei 2022 15:30 | Aangepast op 17 mei 2022 15:30
Normaal gesproken wordt er ieder jaar een open dag gehouden om natuurliefhebbers kennis te laten maken met het eiland en de mogelijkheden om in de natuur te overnachten. Maar corona gooide roet in het eten. Daarom werd dit jaar, nu het wel weer mogelijk was, extra uitgepakt. Door middel van een duurzaamheidsmarkt, een boottocht en verschillende wandelingen en een workshop vogelhuisjes timmeren.
Weekend van de biodiversiteit
Het Weekend van de Biodiversiteit is een initiatief van de werkgroep biodiversiteit. De Gemeente Dordrecht en groene organisaties hebben zich hierin verenigd. Met het Weekend van de Biodiversiteit vragen ze aandacht voor de planten en dieren op het Eiland van Dordrecht. In Dordrecht komen bijzondere planten en dieren voor, zoals de bever en de dotterbloem. Verscheidenheid in wilde planten en dieren noemen we 'biodiversiteit'. Een goede biodiversiteit is belangrijk voor het klimaat en voor een gezonde leefomgeving. Voor planten, dieren én voor ons mensen.

“In heel Nederland staat de biodiversiteit onder druk. Veel soorten planten en dieren zijn zeldzaam geworden of zelfs al uitgestorven”, laat de werkgroep weten. “Het beschermen en verbeteren van de biodiversiteit op het Eiland van Dordrecht is daarom heel belangrijk. Er is nog veel onbekend over de biodiversiteit op ons eiland. Van veel bijen is bijvoorbeeld onbekend of ze hier wel of niet voorkomen. Wel is bekend dat insecten het moeilijk hebben.”

Lees meer over:

Biodiversiteit|De Kleine Rug|

Meest gelezen

Laatste tocht voor overleden Johnny (38)

Jordy Hijman | 30 sep 2022 19:42

Cliënten van ASVZ deden mee aan de Buddyrun

Alexander Eleveld | 2 okt 2022 10:50

'Dordrecht is de perfecte plek voor Scrooge Live'

Alexander Eleveld | 28 sep 2022 11:50

Lees ook

Ideeën gezocht om te vergroenen: Gouden Laars Verkiezing beloont mooiste initiatieven

Om de natuur een handje te helpen en om droge voeten te houden is De Gouden Laars Verkiezing op zoek...

Borden leren wandelaars meer over de flora en fauna in het Wantijpark

Het is Dordtenaren die regelmatig het Wantijpark bezoeken misschien al opgevallen: het stuk park lan...