Dordrecht, Netherlands

Deelscooters krijgen minder ruimte in Dordrecht, want ze staan te vaak in de weg

Een deelscooter in de Dordtse wijk Krispijn Corrado Francke
Deelscooters stonden vaak overal en nergens, maar sinds vorige week is dat in Dordrecht verleden tijd. De scooters mogen vanaf nu op ongeveer 150 plekken geparkeerd worden waar ze, in het ideale geval, zo min mogelijk in de weg staan.
Corrado Francke | 6 juni 2023 16:46 | Aangepast op 6 juni 2023 16:46
"We hebben best vaak opmerkingen gehad dat ze in de weg staan, dus we hebben in ons beleid opgenomen dat ze alleen in bepaalde vakken kunnen worden afgemeld of gehuurd", erkent wethouder Rik van der Linden. "Ik geloof heel erg in het concept van deelmobiliteit, maar je moet het wel kunnen doen op een manier die voor iedereen fijn is."

Wie nu een rit wil maken met de gifgroene scooters van Go Sharing, moet goed opletten waar het voertuig geparkeerd mag worden. Rondom het Dordtse centrum kan dat bijvoorbeeld op het Spuiplein, naast restaurant Post en bij de Kraansteiger.

De aangewezen vakken zijn vooral bredere stoepen. "Als ze verkeerd worden geparkeerd, moeten ze worden weggehaald door Go Sharing. Als ze dat niet doen, doen wij het", benadrukt Van der Linden.
In de groene mini-vakken mag je vanaf nu deelscooters parkeren Go Sharing
De wethouder vindt niet dat het gebruik van deelscooters nu veel minder aantrekkelijk wordt. "Binnen redelijke afstand kun je er wel een vinden. De aanbieder is erbij gebaat dat de voertuigen goed gebruikt worden, maar ook dat er weinig overlast is. Dat is ook niet fijn."

Check niet meer naar Dordt
Of er in de komende maanden meer Go Sharing-scooters komen, is vooral afhankelijk van het gebruik. Wel is bekend dat de aanbieder Check niet meer naar Dordrecht komt. Het bedrijf had toestemming van de gemeente om tweehonderd deelscooters te plaatsen, maar heeft zich teruggetrokken.

Reden van het besluit is volgens een gemeentewoordvoerder dat Check "zich wil richten op de gemeenten waar zij al gevestigd zijn met deelscooters".

RTV Dordrecht benaderde ook Go Sharing voor een reactie, maar het bedrijf werkt na het faillissement van zusterbedrijf GreenMo eerder dit jaar nog "aan een volledige terugkeer" en is daarom nog niet in de gelegenheid om op vragen te reageren.

Lees meer over:

deelvervoer|Go Sharing|

Lees ook

Go Sharing is terug in Dordrecht, naast scooters ook met deelfietsen

De groene deelscooters van Go Sharing komen, na enkele maanden afwezigheid, “stapsgewijs” terug in D...

Dordrecht krijgt er in zeven jaar honderden deelauto's bij: 'De vraag neemt echt toe'

De gemeente Dordrecht wil in 2030 vierhonderd deelauto's rond laten rijden in de stad. Nu zijn dat e...

Stickers geplakt op Dordtse deelscooters, vervoerder waarschuwt voor nepsite

Onbekenden hebben vorige week stickers geplakt op deelscooters van Go Sharing in Dordrecht. Gebruike...

Eerste vijfduizend fietstochtjes op oranje Qbuzz-deelfietsen een feit

De oranje deelfietsen van Qbuzz hebben samen de vijfduizend ritten aangetikt in onze regio. De vervo...