Dordrecht, Netherlands

Dit zijn de genomineerden voor de TopASz Award

De Cliëntenraad verrastte de genomineerden Foto: Albert Schweitzer ziekenhuis
De Cliëntenraad van het Albert Schweitzer ziekenhuis reikt ook dit jaar weer een prijs uit voor de meest gastvrije en patiëntvriendelijke zorgverlener, medewerker of afdeling. De winnaar van de TopASz Award wordt door het publiek bepaald: patiënten, bezoekers maar ook medewerkers kunnen iemand voordragen.
Marjolein Vos | 11 maart 2024 15:00 | Aangepast op 11 maart 2024 14:40
De kanshebbers van dit jaar zijn (in willekeurige volgorde):
- Longafdeling C1
- Polikliniek geriatrie
- Polikliniek cardiologie
- Restaurant Zwijndrecht
- Pijnbehandelcentrum

De Cliëntenraad heeft een samenvatting gemaakt van alle inzendingen, waarin de positieve kanten van de afdelingen worden benoemd.

Longafdeling C1
Het personeel van longafdeling C1 staat bij patiënten bekend om de diepgaande kennis en persoonlijke benadering van patiënten. Ze tonen een oprechte betrokkenheid en zijn bereid om extra inspanningen te leveren, waarbij ze begrip tonen voor de persoonlijke situaties van de patiënten. Patiënten geven aan zich gehoord en begrepen te voelen.

Polikliniek geriatrie
Op de polikliniek geriatrie wordt het personeel geprezen om de vriendelijkheid en toewijding aan de patiënten. Medewerkers stellen de patiënt centraal, nemen uitgebreid de tijd om naar de klachten te luisteren en gaan serieus op zoek naar de onderliggende oorzaken.

Polikliniek cardiologie
Op de polikliniek cardiologie wordt het personeel omschreven als betrouwbaar, vriendelijk en efficiënt en werkend met humor. Patiënten ervaren dat er goed naar hen wordt geluisterd en dat er oprecht interesse wordt getoond. Zij voelen zich comfortabel tijdens onderzoeken en ze geven aan dat zij het gevoel hebben dat zij zelf regie hebben over hun behandeling.

Restaurant Zwijndrecht
Het personeel van het restaurant van de locatie Zwijndrecht staat bekend om gastvrijheid, servicegerichtheid, behulpzaamheid, vriendelijkheid en vrolijkheid. Medewerkers anticiperen op de wensen van de patiënten en zorgen ervoor dat ze niets tekortkomen. Ook aan kinderen wordt gedacht, zij mogen zelf hun ijsje maken. Naar de dokter gaan wordt op deze manier leuk gemaakt!

Pijnbehandelcentrum
Niets is te veel bij deze afdeling, ook niet bij drukte of in het weekend. Patiënten voelen zich op hun gemak, worden snel geholpen en ontvangen uitstekende begeleiding voor en na de behandeling. De afdeling straalt een prettige en ondersteunende sfeer uit.

De Award wordt op 4 april uitgereikt. De winnaar krijgt 5000 euro. Dat bedrag mag worden uitgegeven aan iets om de patiënttevredenheid nog verder te verhogen. Vorig jaar ging de award naar de PAAZ-afdeling, waar mensen met psychische problemen worden behandeld.

Lees ook

Mieneke leeft nog dankzij speciale medicatie tegen kanker

Mieneke van der Meulen heeft een zeldzame vorm van leukemie, chronische myeloïde leukemie (CML). Maa...

Vleermuizen mogen ziekenhuis tijdelijk niet in

Vleermuizen verwacht je misschien niet bij het Albert Schweitzer ziekenhuis, maar ze wonen er wel. D...

Koffie met een glimlach: restaurant van Zwijndrechtse ziekenhuis wint TopASZ Award

Het restaurant van de locatie Zwijndrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft de jaarlijkse p...

Verloren bij het ziekenhuis: wie is zijn trouwring kwijt?

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is op zoek naar de eigenaar van een trouwring. De ring...

Baby’s Alan en Zayn werden geboren op schrikkeldag

Het komt een keer in de vier jaar voor: 29 februari. En precies op die dag besloten Zayn en Alan dat...

Ziekenhuis organiseert infobijeenkomsten tijdens glaucoomweek

Glaucoom is een sluipende beschadiging van de oogzenuw, die vaak ongemerkt uitval veroorzaakt van ee...