Dordrecht, Netherlands

Dordtenaren met groene vingers gezocht die tuinmaatje willen worden

Het project ‘Sociaal Tuinieren’ is op zoek naar tuinmaatjes. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Dordrecht en Stichting Present Dordrecht-Papendrecht en koppelt mensen met een liefde voor tuinieren aan mensen die dat zelf niet kunnen.
Emmely Kokshoorn | 5 april 2022 09:00 | Aangepast op 4 april 2022 15:43
Wat is ‘Sociaal Tuinieren’? Het begint met een oproep van Present om een tuin op te knappen van iemand die dat zelf niet kan door bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, een tekort aan financiële middelen of een gebrek aan netwerk. De aanmeldingen van de tuinen van deze mensen verloopt via Hulplijn Dordt.

Leuk contact
Om te voorkomen dat de tuinploeg elk jaar bij dezelfde tuin staat, worden er tuinmaatjes aan de hulpvrager gekoppeld. Zo’n tuinmaatje helpt maandelijks met het onderhouden van de tuin. Op die manier blijft de tuin op orde en ontstaat er leuk contact tussen de hulpvrager en -bieder.

Betegelen voorkomen
Betegelen is vaak een makkelijk alternatief wanneer het onderhouden van een tuin niet lukt. Door een project als Sociaal Tuinieren wordt dit voorkomen. Een betegelde tuin kent namelijk een aantal nadelen. Naast het feit dat tegels slecht zijn voor de biodiversiteit, zorgen ze ook voor hittestress. Een betegelde tuin kan op zonnige dagen namelijk erg heet worden. Verder kan water op een betegelde ondergrond niet in de grond trekken, met wateroverlast als gevolg.
Alles behalve duurzaam dus. Dit maakt het extra belangrijk om zo veel mogelijk groen in de tuinen te laten staan en hulpvragers te helpen met het onderhouden hiervan.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@presentdordrecht.nl.

Meest gelezen

Binnenkijken bij Bellevue: na jaren stilstand valt dit het meest op

Joris Gemen | Redactie Streek 56 | 11 jul 2024 08:30

Emotionele bewonersbijeenkomst ‘t Zand over mogelijke sloop woningen

Redactie Streek 56 | Hans Hulswit | 11 jul 2024 13:25

Peter van der Velden terug om tijdelijk op Dordt te passen

Redactie Streek 56 | 10 jul 2024 11:37