Dordrecht, Netherlands

Dordtse agenten samen met internationale collega’s in actie tegen drugstransporten

Aan de internationale actie deden zo'n 70 agenten mee. Politie/ Etoile
De politie heeft vorige week donderdag in samenwerking met het Openbaar Ministerie en agenten van de politie uit België, Frankrijk en Luxemburg een internationale actie tegen drugshandel en –toerisme, genaamd ‘Etoile’ georganiseerd. De actie is ontstaan uit het Hazeldonk samenwerkingsverband, dat zich richt op de bestrijding van internationale drugstransporten en de achterliggende distributienetwerken.
Marjolein Vos | 10 oktober 2022 10:25 | Aangepast op 10 oktober 2022 10:25
“De actie werd gezamenlijk georganiseerd door collega’s van de Eenheid Rotterdam en de Dienst Infra van de Landelijke Eenheid van de politie. Hierbij sloten het Openbaar Ministerie en collega’s van de politie uit België, Frankrijk en Luxemburg aan. In totaal waren zo’n 70 agenten werkzaam tijdens de actie. De actie stond in het teken van het controleren op de uitvoer van verdovende middelen naar onze zuiderburen”, licht de politie toe.

Resultaten
In totaal zijn er tijdens de actie 40 voertuigen gecontroleerd. Hierbij zijn 17 mensen aangehouden voor onder andere het bezit van grote hoeveelheden drugs (25 kg hasj, 500 gram cocaïne en XTC-pillen) en het rijden onder invloed van drugs of alcohol. Daarnaast zijn er meerdere proces-verbalen opgemaakt in verband met het rijden zonder rijbewijs en te hard rijden. In totaal zijn vijf voertuigen in beslag genomen voor het vervoeren van verdovende middelen en het herhaaldelijk zonder rijbewijs rijden. “Opvallend was dat één op de vier bestuurders die gecontroleerd werd onder invloed een voertuig bestuurde.”

“Tijdens de actie werd er een volgteken gegeven aan de bestuurder van een Frans voertuig op de A16. Dit voertuig ging er echter met hoge snelheid vandoor. Een lange achtervolging volgde en eindigde met een crash in België. Daar kon de bestuurder worden aangehouden. De bestuurder bleek 40 kg XTC in zijn voertuig te vervoeren. De verdachte zit nog vast en wordt in België aan de onderzoeksrechter voorgeleid.”
Een deel van de buit. Politie/ Etoile
Hazeldonk samenwerkingsverband
De Etoile-acties komen voort uit het Hazeldonk samenwerkingsverband. In dit verband werken België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland samen in de bestrijding van internationale drugstransporten en de achterliggende distributienetwerken. Dit doen zij door gerichte interventies uit te voeren op het internationale hoofdwegennet en in de internationale treinen.
Tijdens de actie werden 40 voertuigen gecontroleerd. Politie/ Etoile

Lees meer over:

drugs|Politie|

Meest gelezen

Lees ook

Mannen met machete aangehouden

De politie heeft woensdagavond twee mannen gearresteerd. Ze kreeg een melding binnen van een mishand...

Dordtenaar opgepakt voor zedenzaak in Eindhoven

De politie heeft een 32-jarige man uit Dordrecht opgepakt voor een zedenzaak in Eindhoven. De man zo...

Politie houdt actieve inbrekers aan

Een grasmaaier, gereedschap, een hogedrukreiniger en een pizza-oven. Deze dief had een hele collecti...

Politie deelt 57 bekeuringen uit tijdens verkeerscontrole

Te hard rijden, achter het stuur met de mobiele telefoon of geen verlichting. De politie heeft hier ...

Drie Dordtenaren aangehouden op verdenking van drugshandel

De politie heeft drie mannen uit Dordrecht (35, 47 en 53 jaar) gearresteerd op verdenking van handel...

Snorfietsbestuurder valt door de mand

Een controle resulteerde zaterdag in een merkwaardige aanhouding.