Dordrecht, Netherlands

Dordtse Reddingsbrigade wint NK Lifesaving

Eén keer per jaar meten de verschillende reddingsbrigades uit heel het land hun krachten met elkaar tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Lifesaving. En ook dit jaar kwam Dordrecht op de hoogste trede van het podium terecht. “We zijn het al heel wat jaartjes en we hopen het ook nog heel wat jaartjes te blijven”, vertelt Arjen de Bruin van de Dordtse reddingsbrigade trots.
Marjolein Vos | 11 april 2022 15:34 | Aangepast op 11 april 2022 15:34
De wedstrijden werden dit weekend gehouden in Golfbad in het Brabantse Oss. In totaal deden 17 teams mee, die allerlei opdrachten moesten uitvoeren. Van het opduiken van drenkelingen (poppen in dit geval) en het uitwerpen van een reddingslijn. De jury beoordeelde de deelnemers op zeven onderdelen, waaronder snelheid en kracht, maar ook op teamwork. En op al die onderdelen zit het bij de Dordtse brigade wel snor.

Zowel het heren- als het damesteam behaalde goud. Het waren spannende wedstrijden, ondanks dat Dordrecht al een paar jaar als winnaar uit de bus komt. En om dat eerste is de ploeg alleen maar blij. “We hebben goede concurrentie van de andere ploegen. Hoe leuk is het als er meer brigades op hoog niveau meedoen”, zegt De Bruin. “Het is echt een krachtmeting, we kijken wie de beste is.” Maar daarnaast hebben de ploegen natuurlijk een maatschappelijke functie. In een waterrijk land als het onze zijn reddingsbrigades onmisbaar. Jaarlijks weten ze vele tientallen verdrinkingen te voorkomen. De wedstrijden geven aan hoe goed de brigades eigenlijk zijn.
Ook bij de junioren scoorde Dordrecht goed. Meiden C en D en Jongens D werden allemaal Nederlands Kampioen. Bij het lijn gooien werden de meiden tweede en de jongens eerste.

Op 19 en 20 maart kwamen de Dordtse zwemmers nog in actie op de Sportbouvelard tijdens ILSE, ook een wedstrijd voor reddingsbrigades. Daar kwamen ploegen uit heel Europa op af. Bekijk hieronder de reportage die we hierover maakten.

Lees meer over:

Reddingsbrigade|

Lees ook

Dordtse Reddingsbrigade uitgeroepen tot beste van Nederland

Vrijwilligers van de Dordtse reddingsbrigade zijn afgelopen weekend verrast met mooi nieuws. Ze zijn...

Nieuwe aanwinst voor de Dordtse Reddingsbrigade

De Dordtse Reddingsbrigade heeft een nieuwe boot. Afgelopen zaterdag werd het nieuwe vaartuig gedoop...

Internationale reddingszwemtop doet Dordrecht aan bij ILSE wedstrijden

Dit weekend vonden er in de zwemhal op de sportboulevard speciale zwemwedstrijden plaats. Reddingszw...

Dordrecht gastheer ILSE wedstrijd: reddingszwemmers in topvorm

Normaal gesproken redden ze leven, maar dit weekend zetten ze zich in om een prijs te bemachtigen. V...