Dordrecht, Netherlands

Drie jaar later: Kolff staat stil bij familiedrama Heimerstein

De wijk Sterrenburg en de rest van Dordrecht werden drie jaar geleden opgeschrikt door een schietpartij. Een politieagent bracht zijn vrouw en twee dochters om het leven, daarna pleegde hij zelfmoord. Burgemeester Kolff herdenkt het drama op zijn Facebookpagina.
Marjolein Vos | 9 september 2022 14:41 | Aangepast op 9 september 2022 14:41
“Precies drie jaar geleden vond op de Heimerstein in de wijk Sterrenburg in Dordrecht het vreselijke familiedrama plaats, waarbij politieagent Wendell zijn twee dochters Nicolle en Naiomy en zijn vrouw Maryori om het leven bracht en daarna zichzelf. Een drama met alleen maar verliezers.Vandaag denk ik aan hun familieleden, buurtbewoners, klasgenootjes, vrienden en collega’s. Opdat ze niet worden vergeten en vooral de mooie herinneringen blijven.” schrijft de burgemeester. Bij zijn bericht deelt Kolff een foto van het monument dat een jaar na dato werd geplaatst. Daarop staat een tekst van de Dordtse dichter Jan Eijkelboom: 't is het moment dat blijft. De eeuwigheid is wat vergaat.

Maatschappelijke impact
Op 9 september 2019 ging het mis aan de Heimerstein. De 35-jarige vader werkte als agent bij de Eenheid Rotterdam. Hij werd onder ander ingezet in het flexteam in Dordrecht. Uit onderzoek van de recherche bleek dat hij ongeveer een uur na werktijd terug is gegaan naar het politiebureau om zijn wapen op te halen. Bij thuiskomst was zijn oudste dochter van 12 niet thuis. Hij belde haar rond 18.15 uur op dat ze naar huis moest komen. Vlak na haar aankomst schoot de man eerst zijn gezin en daarna zichzelf dood. Om 18.25 uur kreeg de politie de melding over het familiedrama binnen. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het hele gezin is overleden aan schietverwondingen.

Het drama had grote impact op veel Dordtenaren. Twee voetbalwedstrijden van VV Wieldrecht, waar de 12-jarige dochter en 27-jarige moeder speelde, werden afgelast. Ook gingen in de week erna enkele wijkbezoeken van de burgemeester en wethouder niet door. Een bijeenkomst in de Ontmoetingskerk in Sterrenburg waarin buurtbewoners, nabestaanden en andere betrokkenen hun verdriet konden delen, werd druk bezocht.

Lees meer over:

Familiedrama|Sterrenburg|

Lees ook

Wijkagenten: 'Corona heeft ons werk veranderd'

Bijna twee jaar lang hebben we er al mee te maken: het corona-virus en de bijbehorende maatregelen. ...

Dit moet er de komende jaren beter in Sterrenburg: 'Ik zie in de buurt alleen maar meer steen'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici...

Eerste twee winkels in het nieuwe gedeelte van winkelcentrum Sterrenburg geopend

Bloemist Bonne Fleur en modezaak Shoeby Fashion hebben woensdag officieel hun deuren geopend in het ...

Woning in Sterrenburg gesloten na vondst hennepkwekerij

Burgemeester Wouter Kolff heeft een woning voor drie maanden gesloten vanwege het aantreffen van een...

Nieuwe bieb in Sterrenburg: 'Lezen is van nu en zeker van de toekomst'

‘s Zomers buiten een boek lezen en een bak koffie drinken. Dat kan nu bij de nieuwe bibliotheek Aa...

Zoeken naar producten in nieuwe supermarkten Stadspolders en Sterrenburg

Dordrecht is sinds vandaag twee nieuwe supermarkten rijker. De Plus in Stadspolders opende na vier w...