Dordrecht, Netherlands

Eindexamennieuws: slingers, blije gezichten en een omhelzing

Auto's vol met slingers, cijferlijsten en blije docenten. Het Insula College heeft een slagingspercentage van 91% en de leerlingen werden woensdag thuis verrast met het goede nieuws. RTV Dordrecht reed mee met Nickie Meesters, docent van het Insula College naar Kim om daar het goede nieuws te brengen.
Dennis Koorevaar | 14 juni 2023 18:00 | Aangepast op 14 juni 2023 17:30
Auto's vol met slingers, cijferlijsten en blije docenten. Het Insula College heeft een slagingspercentage van 91% en de leerlingen werden woensdag thuis verrast met het goede nieuws. RTV Dordrecht reed mee met Nickie Meesters, docent van het Insula College naar Kim om daar het goede nieuws te brengen.

Het was een spannende dag voor alle middelbare scholieren. Woensdag kregen zij de examenuitslag. 1200 leerlingen in Dordrecht zaten vanmiddag in spanning te wachten op dat langverwachte telefoontje. Het Insula College doet het ieder jaar anders. En ook dit jaar gingen zij weer met de auto langs de deuren om de examenkandidaten het goede nieuws te brengen. "Het is echt een feest vandaag", vertelt Lotte van den Broek, teamleider op het Insula College Koningstraat. "We hebben een slagingspercentage van 91%. Dat kan nog oplopen naar 94%." Een aantal leerlingen kan nog herkansen. De overige kandidaten zijn helaas gezakt.

'Iets ludieks'
Het kleine aantal leerlingen dat gezakt is mag de pret niet drukken. Voor vertrek zijn de docenten nog druk in de weer met hun auto. De een volgeplakt met 'geslaagd'-stickers en de andere volgehangen met vlaggetjes. Iedere auto heeft ook een megafoon bij zich, om zo niet onopgemerkt bij de leerlingen aan te komen. "We doet het zo sinds corona", vertelt docent Nickie Meesters. "We wilden toen iets ludieks doen. Toen bedachten we om ze op te zoeken. Even iets anders, omdat we toen geen grote groepen op school mochten hebben."

Deze manier van het goede nieuws brengen bevalt de docenten dan ook goed. We zijn onderweg naar Kim, zij woont in Dubbeldam en krijgt als eerste te horen dat zij geslaagd is. "Ook voor de leerlingen is dit leuk. We kunnen de aandacht nu een-op-een geven."

'Is het echt zo?'
Met toeters en bellen komt het clubje docenten de oprit oprijden. Kim komt vol verbazing de voortuin ingelopen. "Is het echt zo?" vraagt zij nog aan mevrouw Meesters. Zij antwoordt: "Het is echt zo. En nog met een mooie lijst ook!"

Als Kim terugkijkt op de examenperiode vond zij het op het begin heel lastig. "Ik was best zenuwachtig, maar uiteindelijk ging het best goed. Ik heb alleen een onvoldoende voor Engels, maar verder mooie cijfers." Op de vraag wat ze nu gaat doen antwoordt Kim lachend: "Zuipen! Feest vieren. En na de zomer de opleiding doktersassistente."

RTV Dordrecht wil via deze weg Kim en alle andere geslaagden van harte feliciteren!

Lees ook

Leerlingen Insula College halen geld op voor Gambiaanse school

Even geen wiskunde of geschiedenis voor 800 leerlingen van het Insula College aan de Koningstraat, m...

Het Insula College zamelt in voor Oekraïne: ‘Trots dat de school dit doet’

Luiers, zeepjes, tampons en bonen in blik; het staat er allemaal. Wanneer je de hal van het Insula C...