Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht geeft voor de derde keer dit seizoen in de slotfase een zege uit handen

FC Dordrecht in actie in Eindhoven Corrado Francke
FC Dordrecht heeft vrijdagavond op frustrerende wijze een zege uit handen gegeven bij FC Eindhoven. De ploeg van Michele Santoni leek af te stevenen op de derde uitzege op rij, maar door een rake penalty van Mawouna Amevor in blessuretijd werd het voor de vijfde keer dit seizoen een gelijkspel: 1-1.
Corrado Francke | 29 september 2023 22:50 | Aangepast op 29 september 2023 22:50
In de Dordtse basiself flink wat wijzigingen vergeleken de 0-0 remise met Jong AZ een week eerder. Verdediger Antef Tsoungui, middenvelder Jari Schuurman en spits Rene Kriwak keerden terug van blessures en mochten meteen starten. Daar stond tegenover dat Ruben Kluivert wegens pijntjes ontbrak.

Aan de Aalsterweg begon de thuisclub iets feller en dat leverde voor FC Dordrecht een benauwde situatie op. August Pryske duikelde in het strafschopgebied over het been van Jop van der Avert, maar arbiter Laurens Gerrets liet doorspelen. De Dordtenaren zelf zagen Eindhoven-goalie Jorn Brondeel een steekpass van Adrian Segecic richting Feyenoord-huurling Ilias Sebaoui dwarsbomen.

Opvallende time-out
Na ruim twintig minuten volgde een merkwaardige onderbreking. Niet een plastic bekertje, maar een laveloze supporter kwam op het veld. Na een vriendschappelijke knuffel en korte woordenwisseling met een nietsvermoedende Ilias Bronkhorst werd de dronkenlap van het veld gehaald.

De hervatting van FC Dordrecht was ijzersterk. Tsoungui begon aan een lange slalom en vond Kriwak, die rustig bleef en Brondeel verschalkte: 0-1. Het was voor de Oostenrijkse spits zijn eerste competitietreffer in het Dordtse shirt. Na de goal was FC Eindhoven tot het rustsignaal sterker, maar doelman Luca Plogmann hield zijn doel schoon ondanks twee Brabantse pogingen.
De veldbestormer werd snel van het veld gedirigeerd Corrado Francke
Aan de gastheren de taak om in de tweede helft op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Richting het doel van Plogmann grossierde de ploeg van Willem Weijs alleen in slordigheden. En toen de ploeg eindelijk een serieuze mogelijkheid kreeg, schoot Justin Ogenia 'm huizenhoog over.

Aan de overkant aasde Ilias Sebaoui op de 0-2, maar greep Brondeel kordaat in. Bronkhorst zag een poging met de buitenkant van de rechtervoet nipt naast verdwijnen. Met nog een kwartier op de klok leek FC Dordrecht op weg naar een zuinige, maar probleemloze zege.

Toch nog de gelijkmaker
Nadat invaller Sven Simons op de lat schoot leek het Eindhovense gevaar geweken, maar uiteindelijk kwam de gelijkmaker er alsnog. In blessuretijd verzilverde ex-Schapenkop Mawouma Amevor een strafschop nadat Bronkhorst Ozan Kökcü had gehaald: 1-1.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Tsoungui, Van der Avert (Smolarczyk/77), Hilton; Schuurman, Shein, Suray (Van Vianen/90); Segecic ('t Zand/59), Kriwak (De Bie/59), Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Grasmat onbespeelbaar: competitieduel FC Dordrecht bij De Graafschap afgelast

De wedstrijd van FC Dordrecht bij De Graafschap, die maandagavond op het programma stond, is afgelas...

FC Dordrecht pakt tegen ADO een vooral zuur punt: 'We maakten onze kansen niet af'

FC Dordrecht leek vrijdagavond onderweg naar een driepunter tegen ADO Den Haag, maar kreeg in de ble...

FC Dordrecht laat zege op ADO in blessuretijd uit handen glippen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond verzuimd een zege te boeken op concurrent ADO Den Haag. De ploeg van...

Zaterdag in Studio De Witt: verkiezingen in Dordt, neerlandicus Casper Markesteijn en een heus Book Tok evenement in de bieb

In de radioshow van Ben Corino weer uitgebreid aandacht voor Dordtse zaken. Zo gaat het natuurlijk o...

‘Komende reeks bepaalt of FC Dordrecht aanhaakt of afhaakt’

Komend (lang) weekend twee wedstrijden voor FC Dordrecht. Thuis tegen ADO Den Haag, uit bij De Graaf...

Zaterdag in Studio De Witt: bellen met Sinterklaas, schrijver Pieter van Wijngaarden en de Zwijndrechtse burgemeester

Van de intocht van Sinterklaas tot aan het nieuwste boek van Pieter van Wijngaarden en van politiek ...