Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht houdt redelijke uitgangspositie over aan start play-offs bij FC Emmen

Korede Osundina (rechts) probeert zijn tegenstander de bal te ontfutselen Shane Winsser / Winsser Visuals
FC Dordrecht is de dubbele confrontatie tegen FC Emmen in de play-offs begonnen met een gelijkspel. Op de Oude Meerdijk werd het 2-2, waardoor de ploeg een redelijke uitgangspositie heeft voor de return komende zaterdag aan de Krommedijk.
Corrado Francke | 14 mei 2024 20:46 | Aangepast op 14 mei 2024 20:46
In de Dordtse basis weinig bijzonderheden. De vorige week zieke Tim Receveur was op tijd weer fit en vormde met Shiloh 't Zand het duo centraal op het middenveld. Antef Tsoungui en Jari Schuurman, afgelopen weken teruggekeerd van blessures, begonnen op de bank.

Dordtse kansen, maar goal FC Emmen
In een zonnig Drenthe, waar de bussen met uitsupporters pas vlak voor de aftrap arriveerden, startten de Dordtenaren sterk. Ilias Sebaoui schoot twee keer net naast - de tweede keer via de vingertoppen van Emmen-goalie Eric Oelschlägel - en even later was verdediger Ruben Kluivert dichtbij.

FC Emmen had echter aan één kans voldoende, al was dat eigenlijk een cadeautje van de uitploeg. Shiloh 't Zand speelde veel te zacht terug, doelman Luca Plogmann greep halfslachtig in en Piotr Parzysczek schoof binnen: 1-0.

Fantastische aanval
FC Dordrecht leek even last te hebben van de spanning, maar voetbalde dat al snel van zich af. Sterker nog: een kwartier na de openingstreffer stond het alweer 1-1. Een wonderschone aanval dwars door het midden werd door aanvoerder Mathis Suray achter Oelschlägel gewerkt.

Toch had FC Emmen, dat iets meer vechtlust toonde, het laatste woord voor rust. Plogmann kon een kopbal van Maikel Kieftenbeld nét naar buiten tikken, maar daar stond Vicente Besuijen die voor een nieuwe Drentse voorsprong zorgde: 2-1.

Gouden wissel
In de tweede helft schoot FC Dordrecht uit de startblokken. Een voorzet van Dylan Mbayo belandde bij de ingevallen rechtsback Ilias Bronkhorst, die niet aarzelde en de 2-2 tegen de touwen ramde.

Omdat de druk richting de Drentse goalie steeds verder toenam en Dylan Mbayo na een uur dichtbij de derde Dordtse treffer kwam, besloot Emmen-trainer Alfons Arts de boel dicht te timmeren achterin. Vijf verdedigers, drie man op het middenveld en twee spitsen.

Dordtse kansjes
Voor FC Dordrecht reden om op zoek te gaan naar meer. Invaller Jari Schuurman knalde net over en Antef Tsoungui, ook invaller, schoot tegen het lichaam van een tegenstander.

De slotfase leverde geen treffers en dus ook geen winnaar meer op. Daardoor hebben beide ploegen een redelijke uitgangspositie richting de return komende zaterdag. Al zijn de Dordtse kansen, op basis van het vertoonde spel, wellicht ietsje groter.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux (Bronkhorst/46), Kluivert, Van der Avert (Tsoungui/46), Hilton; Receveur, 't Zand (Schuurman/70), Suray; Mbayo, Osundina (Segecic/83), Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Kortstondige stroomstoring treft 30.000 huishoudens in de Drechtsteden

Ylva Verbeek | Redactie Streek 56 | 10 jun 2024 10:41

A16 dicht na ernstig ongeluk, traumahelikopter landt op snelweg

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 7 jun 2024 15:57

Lees ook

Samba aan de Krommedijk? FC Dordrecht haalt Braziliaanse middenvelder

Igor Daniel da Silva is de nieuwste aanwinst van FC Dordrecht. De 20-jarige Braziliaan komt over van...

Waarom FC Dordrecht voor Melvin Boel kiest als nieuwe hoofdtrainer

Er waren meerdere kandidaten, maar de keuze voor Melvin Boel als nieuwe trainer van FC Dordrecht was...

Melvin Boel volgt Michele Santoni op als trainer FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft in Melvin Boel de nieuwe hoofdtrainer gevonden. De 37-jarige oefenmeester komt ov...

Santoni verlaat FC Dordrecht voor trainersklus in thuisland

Na drie seizoenen komt er een eind aan de samenwerking tussen Michele Santoni en FC Dordrecht, zo me...

FC Dordrecht versterkt zich met Feyenoord-jeugdproduct Sem Valk

FC Dordrecht heeft met Sem Valk de tweede aanwinst in aanloop naar komend seizoen gepresenteerd. De ...

FC Dordrecht haalt met Dean Zandbergen een nieuwe spits in huis

FC Dordrecht heeft dinsdag de eerste nieuweling in aanloop naar volgend seizoen gepresenteerd. Het g...