Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht is zichzelf niet meer na openingsgoal: 'Niet het vermogen om door te zetten'

FC Dordrecht leek vrijdagavond in Eindhoven onderweg naar de derde uitzege op rij, maar door een dom weggegeven penalty in blessuretijd ging die gedachte in rook op: 1-1. En dus maakte tevredenheid al snel plaats voor teleurstelling bij spelers, staf en supporters.
Corrado Francke | 30 september 2023 12:37 | Aangepast op 30 september 2023 12:37
Want ondanks dat FC Dordrecht dit seizoen duidelijk verbetering toont, gaf het in Brabant opnieuw twee punten weg in de laatste minuten. Een déjà vu, want ook tegen NAC Breda en MVV Maastricht kwam de tegenstander in de slotfase langszij.

'Het stopte op zestig meter'
Het was echter niet de domme overtreding, maar de fase na de openingsgoal waar trainer Michele Santoni zich voornamelijk aan stoorde in het Jan Louwers Stadion. "Zeker in de tweede helft hadden we niet het vermogen om door te zetten. Je hebt de mogelijkheden om erdoorheen te voetballen, maar het stopte op zestig meter."

Met die twee zinnen vatte Santoni het beeld van de afgelopen duels passend samen. De ploeg geeft weinig weg en is al zes wedstrijden op rij ongeslagen, maar houdt de tegenstander nog te vaak in de wedstrijd. En zo ging het, net als eerder tegen NAC en MVV, ook bij FC Eindhoven fout.

Laatste dertig meter
"Dat we het heel moeilijk hebben in de laatste dertig meter, dat weten we. Dat is niet alleen van vandaag. Maar nu lag er echt ruimte, je had echt momenten waar je makkelijk een overtal kon creëren. Dat is zeker een verbeterpunt", aldus Santoni.

De late gelijkmaker zorgde er ook voor dat de jubelstemming van Kriwak, die na een klein halfuur voor de openingstreffer had getekend, als sneeuw voor de zon was verdwenen. "We vochten tot in de laatste minuut, maar nu zijn we vooral teleurgesteld. Als we in de laatste minuten een tegengoal krijgt, is dat heel zuur."

'Zat toch een beetje in mijn hoofd'
Wel is de Oostenrijker opgelucht met zijn eerste competitietreffer in het Dordtse shirt. "Ik moest er lang op wachten en het zat toch een beetje in mijn hoofd. Ik was een tijdje geblesseerd en miste in de duels daarvoor een paar kansen. Maar hier ben ik blij mee, hopelijk lukt het volgende week weer", benadrukt Kriwak.

Met het vijfde gelijkspel in acht duels staat FC Dordrecht op een elfde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag is Cambuur Leeuwarden aan de Krommedijk de volgende tegenstander.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Grasmat onbespeelbaar: competitieduel FC Dordrecht bij De Graafschap afgelast

De wedstrijd van FC Dordrecht bij De Graafschap, die maandagavond op het programma stond, is afgelas...

FC Dordrecht pakt tegen ADO een vooral zuur punt: 'We maakten onze kansen niet af'

FC Dordrecht leek vrijdagavond onderweg naar een driepunter tegen ADO Den Haag, maar kreeg in de ble...

FC Dordrecht laat zege op ADO in blessuretijd uit handen glippen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond verzuimd een zege te boeken op concurrent ADO Den Haag. De ploeg van...

Zaterdag in Studio De Witt: verkiezingen in Dordt, neerlandicus Casper Markesteijn en een heus Book Tok evenement in de bieb

In de radioshow van Ben Corino weer uitgebreid aandacht voor Dordtse zaken. Zo gaat het natuurlijk o...

‘Komende reeks bepaalt of FC Dordrecht aanhaakt of afhaakt’

Komend (lang) weekend twee wedstrijden voor FC Dordrecht. Thuis tegen ADO Den Haag, uit bij De Graaf...

Zaterdag in Studio De Witt: bellen met Sinterklaas, schrijver Pieter van Wijngaarden en de Zwijndrechtse burgemeester

Van de intocht van Sinterklaas tot aan het nieuwste boek van Pieter van Wijngaarden en van politiek ...