Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht knokt zich langs De Graafschap en verlengt knappe reeks

Mathis Suray heeft de 2-1 op zijn schoen René Kamps
FC Dordrecht vocht zich vrijdagavond naar een nipte, maar terechte overwinning op De Graafschap: 2-1. Daardoor verlengt de formatie van Michele Santoni de ongeslagen reeks naar acht wedstrijden en heeft het dit kalenderjaar nog altijd niet verloren aan de Krommedijk.
Corrado Francke | 5 april 2024 21:54 | Aangepast op 5 april 2024 21:54
Op het wedstrijdformulier ontbrak verdediger Antef Tsoungui. De Feyenoordhuurling staat waarschijnlijk enkele weken aan de kant met een enkelblessure. Jop van der Avert keerde terug in de Dordtse basis en vormde met Ruben Kluivert, John Hilton en Léo Seydoux de viermans-defensie.

Uitstekende start
Gesteund door een flink gevulde Krommedijk schoot de thuisclub uit de startblokken. Al na acht minuten was het raak, toen Ilias Sebaoui een aanval via Shiloh 't Zand en Mathis Suray op wonderschone wijze afrondde: 1-0.

Maar zo snel de openingstreffer in het net lag, zo snel stond het ook weer 1-1. Een afgemeten voorzet van Mimoun Mahi werd vakkundig binnengekopt door de fysiek sterke Ralf Seuntjens. Dordt-goalie Luca Plogmann had geen antwoord op de krachtige knik, waardoor de ploeg voor het eerst dit kalenderjaar een tegentreffer moest slikken in eigen stadion.

Vermakelijke openingsfase
Rechtsbuiten Dylan Mbayo, die een week eerder tegen FC Den Bosch zijn tweede goal in het Dordtse shirt scoorde, maakte de al vermakelijke openingsfase nóg levendiger met een schot tegen de paal. Pech voor FC Dordrecht, dat via Sebaoui nog een penalty wilde versieren maar waar arbiter Clay Ruperti niet in meeging.

Daarna ging het wat rustiger aan richting de doelen van Plogmann en collega Jansen. 't Zand schoot nog een keer over nadat een inworp werd doorgekopt, maar verder viel er weinig te melden voor rust.

De elfde van Suray
In tweede bedrijf was dat al snel wél het geval. Na wat hulp van de Doetinchemse verdediging en prima werk van spits Korede Osundina, die Rene Kriwak had afgelost, schoot aanvoerder Mathis Suray zijn elfde van het seizoen binnen: 2-1.

Aan de 'superboeren' de taak om te reageren. Maar zo eenvoudig was dat niet: FC Dordrecht vertraagde het spel regelmatig, de Dordtse defensie stond prima opgesteld en De Graafschap zelf toonde te weinig lef en creativiteit.

Spannend slot
De derde treffer van de thuisclub was een kwartier voor tijd dichtbij, toen Sebaoui alleen Jansen nog voor zich zag maar de (stuiter)bal niet lekker mee kon nemen. Een paar minuten later gebeurde dat opnieuw, waarna Jansen zijn ploeg in de wedstrijd hield.

Aan de overkant werd het ook even spannend, waar 't Zand een overtreding in het eigen doelgebied leek te maken maar Ruperti ook De Graafschap geen strafschop gaf. Daarmee was het grootste gevaar geweken: ondanks vier minuten extra tijd kwamen de bezoekers niet meer tot scoren.

In het reguliere seizoen heeft de ploeg nog vijf wedstrijden te gaan: drie keer uit (tegen NAC Breda, SC Cambuur en Jong FC Utrecht) en twee keer thuis (tegen TOP Oss en Willem II).

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux, Kluivert, Van der Avert, Hilton; Receveur, 't Zand (Shein/88), Suray; Mbayo (Segecic/80), Kriwak (Osundina/46), Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

FC Dordrecht knokt zich bij Cambuur naar spectaculaire puntendeling

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een verdiend punt overgehouden aan de reis naar SC Cambuur. De ploeg...

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...