Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht laat zege op ADO in blessuretijd uit handen glippen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond verzuimd een zege te boeken op concurrent ADO Den Haag. De ploeg van trainer Michele Santoni dacht met hangen en wurgen de zege over de streep te trekken, maar zag ADO in blessuretijd toeslaan: 2-2.
Corrado Francke | 24 november 2023 23:26 | Aangepast op 24 november 2023 23:26
Het duel met de Hagenaren betekende voor de ploeg van Michele Santoni de aftrap van een loodzware reeks. Met niet alleen subtopper ADO op het programma, maar ook achtereenvolgens De Graafschap, Roda JC en VVV-Venlo. Stuk voor stuk tegenstanders die hoger staan dan de Dordtenaren en dus ook volop meedoen in de strijd om promotie.

Vroege goal én onderbreking
ADO stichtte via Daryl van Mieghem, wiens schot werd gekeerd door Dordt-goalie Luca Plogmann, het eerste gevaar. Aan de overkant was het eerste gevaar echter meteen doeltreffend: een fout in de Haagse defensie werd afgestraft door FC Dordrecht, met Ilias Sebaoui die de 1-0 voor zijn rekening nam en meteen voor euforische supporters zorgde.

Eén supporter was iets te euforisch, want de wedstrijd meteen tijdelijk stilgelegd door het inmiddels flink ingeburgerde begrip 'vreugdebier'. Het betekende minstens tien minuten langer koukleumen voor de toeschouwers, die massaal naar de Krommedijk waren afgereisd.

Hagel en wind
Terwijl de omstandigheden verslechterden, naast rukwinden kregen de spelers ook een flinke hagelbui voor hun kiezen, werd ADO sterker. Dat resulteerde in een terechte gelijkmaker, toen middenvelder Lasse Christensen ongehinderd een voorzet van routinier Bart van Hintum binnenkopte: 1-1.

Richting het rustsignaal gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong. Eerst kon Australiër Adrian Segecic geblunder in de Haagse defensie niet afstraffen, even later poeierde de bonkige Henk Veerman keihard tegen Dordt-goalie Luca Plogmann. Het laatste woord voor rust was toch voor FC Dordrecht. Een prima aanval werd vanaf de achterlijn tot 2-1 gepromoveerd en Sebaoui leek opnieuw de gevierde man, al had de treffer alle schijn van een eigen doelpunt.

Onnauwkeurig ADO
In de tweede helft moest ADO op zoek naar een treffer, maar deed dat vaak op onnauwkeurige wijze. De ploeg van aanvoerder Kürsad Sürmeli, die in het seizoen 2020/2021 nog 17 competitieduels voor FC Dordrecht speelde, liet veel aanvallen in de soep lopen.

Dat leidde tot drie wissels van trainer Darije Kalezic, die zag dat het anders moest om toch nog een resultaat mee te nemen uit het Matchoholic Stadion. In het 'Haags Kwartiertje' maakte Veerman bijna de 2-2 en waar ADO dacht aan een strafschop, werd de spits zelf teruggefloten wegens vasthouden. Wel of niet terecht: FC Dordrecht kwam hoe dan ook goed weg.

Toch nog de gelijkmaker
Zelf verzuimde de thuisclub het om de wedstrijd op slot te gooien en hield doelman Kilian Nikiema ADO in de wedstrijd toen de Dordtse aanvoerder Mathis Suray op hem af kwam gestormd. Even later schoot Feyenoord-huurling Shiloh 't Zand net naast.

FC Dordrecht dacht de zege met hangen en wurgen binnenboord te slepen, maar in blessuretijd ging het toch nog mis. Veerman kopte een corner binnen en bezorgde FC Dordrecht zodoende alsnog een zure avond: 2-2.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Tsoungui, Van der Avert, Hilton; Schuurman, 't Zand, Suray (Aberkane/88); Segecic (Osundina/83), Kriwak, Sebaoui (Noc/69)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Nu wél mooi weer tijdens festival Brand Parkies in Dordrecht

Pim Takkenkamp | Redactie Streek 56 | 23 jul 2024 13:14

Fatbikebestuurder naar het ziekenhuis na ongeluk met auto

Redactie RTV Dordrecht | Joram Niese | 22 jul 2024 13:00

Bestelbus over de kop gevlogen op Galileïlaan in Dordrecht

Erik van Krimpen | Pim Takkenkamp | Redactie Streek 56 | 24 jul 2024 10:58

Lees ook

Liam Bossin terug onder de lat bij FC Dordrecht: 'Dit voelt als thuiskomen'

Alsof hij nooit is weggeweest. Liam Bossin maakte afgelopen week zijn terugkeer bij FC Dordrecht wer...

Bekijk hier een samenvatting van FC Dordrecht - SK Beveren (0-1)

FC Dordrecht trok zaterdag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen SK Beveren nipt aan het kortste...

FC Dordrecht nipt onderuit tegen SK Beveren in warm en moeizaam oefenduel

FC Dordrecht heeft de thuissupporters niet bepaald getrakteerd op spektakel in het vijfde oefenduel ...

Bossin terug bij FC Dordt, Receveur vertrekt: 'Geen match op sportief gebied'

Liam Bossin keert terug bij FC Dordrecht. De 28-jarige doelman was sinds het faillissement van zijn ...

Olde Keizer verdient contract bij FC Dordrecht, dat nog niet uitgewinkeld lijkt

Chiel Olde Keizer is de nieuwste contractspeler van FC Dordrecht. De linksback was de afgelopen weke...

Vliegende start voor Van der Sluijs bij FC Dordrecht: 'Goed dat hij dit laat zien'

Met een loepzuivere hattrick speelde Joep van der Sluijs zich zaterdag direct in de kijker van FC Do...