Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht laat zege op ADO in blessuretijd uit handen glippen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond verzuimd een zege te boeken op concurrent ADO Den Haag. De ploeg van trainer Michele Santoni dacht met hangen en wurgen de zege over de streep te trekken, maar zag ADO in blessuretijd toeslaan: 2-2.
Corrado Francke | 24 november 2023 23:26 | Aangepast op 24 november 2023 23:26
Het duel met de Hagenaren betekende voor de ploeg van Michele Santoni de aftrap van een loodzware reeks. Met niet alleen subtopper ADO op het programma, maar ook achtereenvolgens De Graafschap, Roda JC en VVV-Venlo. Stuk voor stuk tegenstanders die hoger staan dan de Dordtenaren en dus ook volop meedoen in de strijd om promotie.

Vroege goal én onderbreking
ADO stichtte via Daryl van Mieghem, wiens schot werd gekeerd door Dordt-goalie Luca Plogmann, het eerste gevaar. Aan de overkant was het eerste gevaar echter meteen doeltreffend: een fout in de Haagse defensie werd afgestraft door FC Dordrecht, met Ilias Sebaoui die de 1-0 voor zijn rekening nam en meteen voor euforische supporters zorgde.

Eén supporter was iets te euforisch, want de wedstrijd meteen tijdelijk stilgelegd door het inmiddels flink ingeburgerde begrip 'vreugdebier'. Het betekende minstens tien minuten langer koukleumen voor de toeschouwers, die massaal naar de Krommedijk waren afgereisd.

Hagel en wind
Terwijl de omstandigheden verslechterden, naast rukwinden kregen de spelers ook een flinke hagelbui voor hun kiezen, werd ADO sterker. Dat resulteerde in een terechte gelijkmaker, toen middenvelder Lasse Christensen ongehinderd een voorzet van routinier Bart van Hintum binnenkopte: 1-1.

Richting het rustsignaal gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong. Eerst kon Australiër Adrian Segecic geblunder in de Haagse defensie niet afstraffen, even later poeierde de bonkige Henk Veerman keihard tegen Dordt-goalie Luca Plogmann. Het laatste woord voor rust was toch voor FC Dordrecht. Een prima aanval werd vanaf de achterlijn tot 2-1 gepromoveerd en Sebaoui leek opnieuw de gevierde man, al had de treffer alle schijn van een eigen doelpunt.

Onnauwkeurig ADO
In de tweede helft moest ADO op zoek naar een treffer, maar deed dat vaak op onnauwkeurige wijze. De ploeg van aanvoerder Kürsad Sürmeli, die in het seizoen 2020/2021 nog 17 competitieduels voor FC Dordrecht speelde, liet veel aanvallen in de soep lopen.

Dat leidde tot drie wissels van trainer Darije Kalezic, die zag dat het anders moest om toch nog een resultaat mee te nemen uit het Matchoholic Stadion. In het 'Haags Kwartiertje' maakte Veerman bijna de 2-2 en waar ADO dacht aan een strafschop, werd de spits zelf teruggefloten wegens vasthouden. Wel of niet terecht: FC Dordrecht kwam hoe dan ook goed weg.

Toch nog de gelijkmaker
Zelf verzuimde de thuisclub het om de wedstrijd op slot te gooien en hield doelman Kilian Nikiema ADO in de wedstrijd toen de Dordtse aanvoerder Mathis Suray op hem af kwam gestormd. Even later schoot Feyenoord-huurling Shiloh 't Zand net naast.

FC Dordrecht dacht de zege met hangen en wurgen binnenboord te slepen, maar in blessuretijd ging het toch nog mis. Veerman kopte een corner binnen en bezorgde FC Dordrecht zodoende alsnog een zure avond: 2-2.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Tsoungui, Van der Avert, Hilton; Schuurman, 't Zand, Suray (Aberkane/88); Segecic (Osundina/83), Kriwak, Sebaoui (Noc/69)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Merkwaardige avond in Maastricht: MVV - FC Dordrecht definitief gestaakt

De wedstrijd tussen MVV en FC Dordrecht is vrijdagavond definitief gestaakt. Het duel lag twee keer ...

Zwaarbevochten zeges tellen ook voor FC Dordrecht: 'Het gaat nu puur om winnen'

Sprankelend was het niet, maar winnen deed FC Dordrecht maandagavond wel. Met de 0-1 zege bij Jong P...

FC Dordrecht moet ook weer in uitduels knallen: 'We zijn nog wat bescheiden'

Het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden van FC Dordrecht in 2024 is groot. De ploeg pakte in de...

Dubai, Amerika, Krommedijk: FC Dordrecht versterkt zich met Canadese verdediger

FC Dordrecht heeft zich versterkt met Jad Smaira. In eerste instantie gaat de 20-jarige Canadees zij...

Feyenoord-huurling Sebaoui geniet bij FC Dordrecht: 'Dit moeten we doortrekken'

Het verrassend sterke FC Dordrecht solliciteert steeds nadrukkelijker naar een plekje in de play-off...

Sterk FC Dordrecht doet met zege op VVV uitstekende zaak in strijd om play-offs

FC Dordrecht heeft zichzelf vrijdagavond een uitstekende dienst bewezen met een 1-0 zege op VVV-Venl...