Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht met de hakken over de sloot langs TOP Oss

FC Dordrecht - TOP Oss Corrado Francke
In een wedstrijd met weinig hoogtepunten heeft FC Dordrecht maandagavond gewonnen van TOP Oss. Een goal van Stijn Meijer bleek voldoende voor de overwinning: 1-0.
Corrado Francke | 14 maart 2022 21:54 | Aangepast op 14 maart 2022 21:54
Het was voor de tweede keer dat de ploeg van trainer Michele Santoni zich had voorbereid op het treffen met de Brabanders. Drieënhalve week eerder zorgde storm Eunice ervoor dat de toen geplande wedstrijd werd afgelast.

De start was stroef te noemen, want Dordrecht was de bal vaak al snel kwijt en zag doelman Liam Bossin een vroege treffer van de bezoekers voorkomen. Kyvon Leidsman mikte uit een omschakeling op de paal en zo waren de Dordtenaren andermaal gewaarschuwd.

Goal… of toch niet?
Toch waren het de thuissupporters die als eerste leken te kunnen juichen. Een vrije trap kwam via Stijn Meijer en Toine van Huizen bij Jacky Donkor en die ramde de bal tegen het net. Dat deed hij echter in buitenspelpositie waardoor het gejuich (en de goaltune) van korte duur was.

Van Huizen zelf was even later aan de overzijde belangrijk toen Mathis Suray bijna een assist gaf op Oss-aanvaller Jearl Margaritha. Bossin werd uitgekapt, maar de Dordtse captain voorkwam met een belangrijke sliding een voorsprong voor de gasten.

Dordt op voorsprong
Na een ruim halfuur konden de thuissupporters voor het eerst écht juichen. Anouar El Azzouzi snoepte de bal af en via buitenspelers Christian Conteh en Jacky Donkor hoefde Stijn Meijer de bal alleen maar binnen te tikken: 1-0. Het betekende de tiende seizoenstreffer van de spits.
Nadat de 73e verjaardag van Jan van Nieuwenhoven – al lang trouw supporter van de club en beter bekend vanwege de ‘Republiek Dordrecht’ – in de rust goed was gevierd op de Noordtribune, was het tijd voor deel twee.

Weinig spektakel
Omdat de thuisclub weinig creëerde bleef TOP Oss - dat zelf ook niet uitblonk in kansen – lang in de wedstrijd. Qua spektakel was het duel niet te vergelijken met drie avonden eerder, toen de Dordtenaren gelijkspeelden tegen Jong Ajax.

Pogingen wagen er wel, vanuit de Brabanders van onder meer Lorenzo Piqué en collega-verdediger Roshon van Eijma. Bossin had een antwoord op beide schoten en wist ook een kans van Jearl Margaritha te redden.

Dat bleek voldoende voor de overwinning. In de slotfase, waarin verdediger Seydine N’Diaye terugkeerde na het racisme-incident tegen MVV, hield Bossin het doel voor de derde keer dit seizoen schoon.

Het leverde een 1-0 overwinning en een, vanwege het gebrek aan spektakel, zeer waarschijnlijk korte samenvatting op.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht huurt Christian Conteh (22) van Feyenoord: 'Blij dat het gelukt is'

FC Dordrecht heeft Christian Conteh (22) voor de rest van het seizoen gehuurd van Feyenoord. Conteh ...

FC Dordrecht beloont uitblinker Anouar El Azzouzi (20) met eerste profcontract

Anouar El Azzouzi heeft een handtekening gezet onder zijn eerste profcontact. De 20-jarige verdedige...

FC Dordrecht lijdt kleine nederlaag tegen Telstar na goal in slotkwartier

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een kleine nederlaag geleden in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoe...

FC Dordrecht oefent in voorbereiding tegen onder meer AA Gent, Excelsior en PEC Zwolle

FC Dordrecht oefent in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen onder meer Excelsior, Almere Cit...

FC Dordrecht hervat de competitie met nieuwe shirts

FC Dordrecht hervat vrijdagavond de Keuken Kampioen Divisie in een uitduel met Helmond Sport. Midden...

FC Dordrecht komt terug tegen Almere City en beloont teruggekeerde supporters met punt: 2-2

FC Dordrecht heeft vrijdagavond op knappe wijze een punt gepakt tegen directe concurrent Almere City...