Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht moet tegen Jong AZ genoegen nemen met vierde thuisremise op rij

Aanvoerder Mathis Suray van FC Dordrecht aan de bal René Kamps
FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met Jong AZ. Aan de Krommedijk kwam een sterker spelende thuisclub niet verder dan het vierde 'gelijkspelletje' op rij in eigen huis: 0-0.
Corrado Francke | 22 september 2023 22:52 | Aangepast op 22 september 2023 22:52
Trainer Michele Santoni moest door blessures wat schuiven in zijn basiself. Antef Tsoungui, sinds zijn komst deze zomer een 'zekerheidje' achterin, ontbrak vanwege een lichte blessure en dat gold ook voor Jari Schuurman en Rene Kriwak. Jop van der Avert nam Tsoungui's plek over en in de spits stond Joey de Bie, terwijl Shiloh 't Zand naar de bank was verwezen.

Kansjes, maar geen goals
De Bie, die maandag in Oss ontbrak, liet zich na negen minuten voor het eerst gelden. De Dordtenaar verraste bijna goalie Daniël Deen met een kopbal op de lat. De volgende twee aanvallen van de thuisclub eindigden met een te wild schot van aanvoerder Mathis Suray en een, na een uitstekende counter, ongevaarlijk puntertje van Ilias Sebaoui.

Toch waren de mogelijkheden schaars voor rust. Jong AZ kwam niet verder dan kleine kansjes voor Dave Kwakman en Ernest Poku. Zo zag Jan Sierksma, trainer van de jonge Alkmaarders, dat zijn doelman Deen in de eerste helft eenvoudig op de been bleef. Aan de overzijde werden drie achtereenvolgende corners weggewerkt door de Dordtse defensie.

Prima redding Plogmann
Na rust ging het over en weer aan de Krommedijk. FC Dordrecht-doelman Luca Plogmann hield met prima keeperswerk Ricueno Kewal van scoren, terwijl Jong AZ-middenvelder Loek Postma door kordaat optreden een Dordtse scoringskans voorkwam. Na een uur schoot Rocco Robert Shein weliswaar op doel, maar stond Deen prima op zijn plek.

Nadat de regen even met bakken uit de hemel kwam en linksback John Hilton een counter van de bezoekers onschadelijk maakte, begon FC Dordrecht aan de slotfase waarin het op jacht ging naar de eerste thuiszege dit seizoen. Ruben Kluivert deed een poging uit een corner van Adrian Segecic, terwijl het bij Segecic zelf aan creativiteit ontbrak toen hij voor Deen opdook.

Toch nog een winnaar?
De Schapenkoppen moesten wel in de achteruitkijkspiegel blijven kijken. Want ondanks dat de thuisclub heer en meester was in de laatste minuten, loerde Jong AZ op de counter. Het bleef echter 0-0, waardoor FC Dordrecht dit seizoen in eigen huis ongeslagen blijft maar ook nog alleen maar 'gelijkspelletjes' noteert.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Kluivert, Van der Avert ('t Zand/84), Hilton; Receveur (Van Vianen/63), Shein, Suray; Segecic, De Bie, Sebaoui (Noc/63)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Grasmat onbespeelbaar: competitieduel FC Dordrecht bij De Graafschap afgelast

De wedstrijd van FC Dordrecht bij De Graafschap, die maandagavond op het programma stond, is afgelas...

FC Dordrecht pakt tegen ADO een vooral zuur punt: 'We maakten onze kansen niet af'

FC Dordrecht leek vrijdagavond onderweg naar een driepunter tegen ADO Den Haag, maar kreeg in de ble...

FC Dordrecht laat zege op ADO in blessuretijd uit handen glippen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond verzuimd een zege te boeken op concurrent ADO Den Haag. De ploeg van...

Zaterdag in Studio De Witt: verkiezingen in Dordt, neerlandicus Casper Markesteijn en een heus Book Tok evenement in de bieb

In de radioshow van Ben Corino weer uitgebreid aandacht voor Dordtse zaken. Zo gaat het natuurlijk o...

‘Komende reeks bepaalt of FC Dordrecht aanhaakt of afhaakt’

Komend (lang) weekend twee wedstrijden voor FC Dordrecht. Thuis tegen ADO Den Haag, uit bij De Graaf...

Zaterdag in Studio De Witt: bellen met Sinterklaas, schrijver Pieter van Wijngaarden en de Zwijndrechtse burgemeester

Van de intocht van Sinterklaas tot aan het nieuwste boek van Pieter van Wijngaarden en van politiek ...