Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht morele winnaar bij FC Emmen: 'We weten hoe goed we thuis zijn'

Een juichende Ilias Bronkhorst, vlak na het maken van de 2-2 Shane Winsser / Winsser Visuals
"We hebben de eerste klappen uitgedeeld", concludeert trainer Michele Santoni na afloop van het 2-2 gelijkspel van FC Dordrecht bij FC Emmen. Zijn ploeg won dinsdagavond weliswaar niet, maar toonde zich dé favoriet in dit tweeluik. Het ticket voor de volgende ronde van de play-offs moet komende zaterdag in de wacht worden gesleept.
Corrado Francke | 15 mei 2024 12:39 | Aangepast op 15 mei 2024 12:39
Aantrekkelijk voetbal, beter aan de bal, twee keer een achterstand ongedaan maken, inmiddels veertien duels ongeslagen en dat alles met een thuiswedstrijd op komst. FC Dordrecht liet aan de Oude Meerdijk zien waarom het dit seizoen de revelatie van de eerste divisie is, maar deed zichzelf tekort door onnodige tegengoals.

Geen zorgen
"2-2 lijkt teleurstellend, maar ik ben niet teleurgesteld", aldus Santoni, die alle vertrouwen heeft in een goede afloop zaterdag. "We moeten wat scherper zijn, maar we komen als morele winnaar van het veld. Ik maak me geen zorgen."

Ruben Kluivert, die voor rust met Jop van der Avert en in het tweede bedrijf met Antef Tsoungui het centrale duo achterin vormde, baalde iets meer van het gelijkspel. "Er zat veel meer in. Ik vind dat wij voetballend de betere ploeg waren, we hadden veel vaker de bal en kregen meer kansen. We wilden met durf spelen en dat ging goed, maar we hebben onszelf niet beloond."

Sterke thuisreeks
Toch ziet ook Kluivert de redelijke uitgangspositie van FC Dordrecht in aanloop naar de return. "Een gelijkspel is wel lekker, zeker omdat zij nu naar ons moeten komen. We weten hoe goed we thuis zijn", aldus de centrale verdediger.

De cijfers bevestigen dat beeld. In 2024 verloor de ploeg nog geen enkele wedstrijd in eigen huis. De laatste thuisnederlaag stamt van 19 december vorig jaar, toen SC Cambuur in de beker met 0-3 te sterk was. Dit kalenderjaar werd er in het M-Scores Stadion zes keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld.

'Heel mooi feestje' gewenst
Komende zaterdag is om 16:30 uur de aftrap aan de Krommedijk. Bij winst, eventueel zelfs na penalty's, boekt FC Dordrecht een plek in de volgende ronde, tegen NAC Breda of Roda JC. Bij een nederlaag is het seizoen voorbij.

"Maak de boel helemaal gek", roept Santoni de supporters op. "Ik hoop dat ze er zaterdag een heel mooi feestje van maken en dat ze negentig minuten lang ons pushen om ietsjes meer dan 100 procent te geven."

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht kan domper met veel moeite relativeren: 'Ongelofelijk seizoen'

De promotiedroom van FC Dordrecht is zaterdag op pijnlijke wijze uiteen gespat. De 0-1 nederlaag teg...

Seizoen FC Dordrecht eindigt in mineur: FC Emmen slaat in de slotfase toe

De nacompetitie is voor FC Dordrecht vroeger dan gehoopt ten einde gekomen. FC Emmen sloeg zaterdagm...

10 jaar na promotie FC Dordrecht: hoofdrolspelers blikken terug op 'kippenvelmoment'

Voor iedereen die FC Dordrecht een warm hart toedraagt, is 18 mei 2014 een historische dag. Deze zat...

Mathis Suray, aanvoerder FC Dordrecht, vertrekt naar Go Ahead Eagles

FC Dordrecht-aanvoerder Mathis Suray maakt deze zomer de overstap naar Go Ahead Eagles. Bij de eredi...

FC Dordrecht houdt redelijke uitgangspositie over aan start play-offs bij FC Emmen

FC Dordrecht is de dubbele confrontatie tegen FC Emmen in de play-offs begonnen met een gelijkspel. ...

FC Dordrecht met vertrouwen de play-offs in: 'Willen heel graag promoveren'

FC Dordrecht begint dinsdag aan de nacompetitie, het absolute toetje van de eerste divisie. Na een u...