Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht na vroege goal en lange onderbreking langs FC Groningen (1-0)

Fakkels uit het uitvak veroorzaakten een lange onderbreking Corrado Francke
FC Dordrecht heeft vrijdagavond voor de tiende keer dit seizoen een zege geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Waar veel concurrenten punten morsten, wonnen de Dordtenaren nipt van FC Groningen: 1-0. Door de zege staat de ploeg voorlopig vijfde.
Corrado Francke | 2 februari 2024 22:17 | Aangepast op 2 februari 2024 22:17
Vergeleken Jong Ajax-uit (2-2) afgelopen maandag stonden er twee andere backs aan de aftrap. Ilias Bronkhorst kreeg de voorkeur boven Léo Seydoux, terwijl John Hilton was teruggekeerd van een blessure. Jop van der Avert schoof zodoende weer naar het centrum, waar de geschorste Antef Tsoungui ontbrak.

Spel stilgelegd
De wedstrijd kende een uiterst merkwaardig begin. FC Dordrecht kwam door een rake kopbal van Bronkhorst al vroeg op 1-0, maar daarna volgde een lange onderbreking. Fakkels van uitsupporters veroorzaakten een flinke rookwolk, waardoor arbiter Richard Martens niet anders kon dan het spel stilleggen.

Ruim twintig minuten later werd het duel, na een korte warming-up, weer hervat. Al snel kreeg spits Rene Kriwak een flinke kans om de score te verdubbelen en zijn tiende seizoenstreffer te maken, maar hij mikte naast.

Wie maakt de volgende?
FC Groningen kwam daarna wat meer aan aanvallen toe, mede door fouten in de opbouw van Dordtse opbouw, al bleven serieuze mogelijkheden uit. Aan de overkant was dat voor rust nog wel het geval: linksbuiten Ilias Sebaoui mikte oog in oog met doelman Hidde Jurjus hoog over.

In de tweede helft kregen de bezoekers meer en meer de overhand, maar de ploeg van Dick Lukkien liep zich telkens stuk op de Dordtse viermansdefensie, waar Elso Brito inmiddels Hilton had vervangen. Al mag ook de prestatie van het middenveld ook niet onvermeld blijven, waar Tim Receveur opnieuw een uitstekende vervanger bewees te zijn van de nog geblesseerde Jari Schuurman.

Prima Plogmann
En waar de defensie gepasseerd was, droeg doelman Luca Plogmann zijn steentje bij. Zo voorzag de van Go Ahead Eagles gehuurde Duitser een passende reactie op een van richting veranderde voorzet van Groningen-back Wouter Prins. Door matig aanvalsspel van FC Dordrecht bleven de bezoekers in de wedstrijd, maar ook FC Groningen scoorde niet meer. Zodoende was de tiende seizoenszege binnen, die al helemaal lekker smaakte doordat concurrenten massaal punten morsten.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Kluivert, Van der Avert, Hilton (Brito/52); Receveur, 't Zand (Shein/80), Suray; Mbayo (Segecic/59), Kriwak (Osundina/59), Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...

FC Dordrecht knokt zich langs De Graafschap en verlengt knappe reeks

FC Dordrecht vocht zich vrijdagavond naar een nipte, maar terechte overwinning op De Graafschap: 2-1...

FC Dordrecht: geen frikandellenshirt, wel een frikandel spe-sjaal

Het frikandellenshirt waarmee FC Dordrecht fans voor de gek hield, krijgt een vervolg. Het shirt is ...