Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht sleept in de slotfase een punt uit het vuur tegen Jong Utrecht

Groter kon het contrast bijna niet zijn. FC Dordrecht zette vrijdagavond voor rust tegen Jong FC Utrecht een zwakke prestatie neer, maar revancheerde zich in de tweede helft en pakte in de slotminuut zelfs een punt: 3-3.
Corrado Francke | 15 september 2023 23:08 | Aangepast op 15 september 2023 23:08
In de elf van trainer Michele Santoni één uitzondering op de uitspraak 'never change a winning team' vergeleken Emmen-uit. Middenvelder Shiloh 't Zand verving de geschorste Rocco Robert Shein, die in Drenthe rood kreeg.

De thuisploeg begon sterker en creëerde ook wat kansjes in de openingsfase. Antef Tsoungui kopte een meter naast en 't Zand vond de handschoenen van doelman Kevin Gadellaa. Dordt-goalie Luca Plogmann moest even later ingrijpen toen een corner van Rafik El Arguioui gevaarlijk richting het doel draaide.

Slordig en slaperig
In de periode daarna viel vooral op hoe slordig FC Dordrecht in de opbouw was. De ploeg legde een slaapverwekkend tempo op de mat en daar konden de bezoekers van profiteren. Adrian Blake speelde zijn directe tegenstander uit, kreeg alle ruimte om te schieten en scoorde op prachtige wijze de 0-1.

Het in slaap gesuste FC Dordrecht moest wakker worden geschud, maar niemand leek daartoe in staat. Dus besloot Jong Utrecht een extra dreun toe te dienen. Opnieuw kreeg Blake alle vrijheid richting het doel van Plogmann en waar de buitenspeler zijn inzet nog gekeerd zag worden, schoot spits Mees Rijks in de rebound alsnog de 0-2 binnen.

Tsoungui gevaarlijk
Aanvallend kregen de Schapenkoppen weinig voor elkaar. Het was dan ook veelzeggend dat uitgerekend verdediger Tsoungui voor rust de gevaarlijkste man was richting het doel van Gadellaa, die vlak voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft een meter over schoot.

Na rust, waarin ongetwijfeld een donderspeech in de Dordtse kleedkamer had geklonken, ging het wéér mis. Opnieuw kreeg Blake alle ruimte en opnieuw profiteerde hij daarvan: 0-3. En waar FC Dordrecht-fans nogmaal gesproken nog enigszins positief zijn, klonk nu ook hier en daar het 'schaam je kapot' vanaf de tribunes.

Hoofdrol 't Zand
Dat signaal werd duidelijk opgepikt, want acht minuten na de derde Utrechtse treffer stond het ineens 2-3. Shiloh 't Zand was daar verantwoordelijk voor: eerst zag hij een droge knal via de paal in het doel verdwijnen, vier minuten later draaide de Feyenoord-huurling knap weg en pegelde hij de aansluitingstreffer binnen.

Kon het dan toch nog? Op het veld was FC Dordrecht dominant, maar serieuze kansen bleven lange tijd achterwege. Tot in de laatste minuut, toen Gadellaa in de fout ging bij een schot van invaller Malhory Noc en de Fransman, tot grote vreugde van de spelers, staf en het publiek, de comeback bekroonde met een punt: 3-3.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Aberkane (Bronkhorst/46), Tsoungui, Van der Avert (Receveur/60), Hilton; 't Zand (Kluivert/82), Schuurman (Van Vianen/60), Suray; Segecic, De Bie, Sebaoui (Noc/60)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Illegaal bordeel Vincent van Goghstraat gesloten

Redactie RTV Dordrecht | 20 sep 2023 12:41

Lees ook

FC Dordrecht moet tegen Jong AZ genoegen nemen met vierde thuisremise op rij

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel met Jong AZ. Aan de Krommedi...

Zege van FC Dordrecht in Oss niet groots, wel efficiënt: 'Soms moet je ook zo winnen'

Met een nipte zege in Oss speelde FC Dordrecht zich maandagavond het linkerrijtje van de Keuken Kamp...

FC Dordrecht stijgt naar het linkerrijtje na benauwde zege bij TOP Oss

Groots was het niet, vermakelijk evenmin, maar één ding is zeker: FC Dordrecht is na zes wedstrijden...

FC Dordrecht toont karakter met comeback: 'Maar de fouten moeten eruit'

FC Dordrecht schotelde het eigen publiek vrijdagavond opnieuw een wedstrijd met twee gezichten voor....

Drie duels in acht dagen voor FC Dordrecht: 'Altijd fijn om te spelen als je in goede flow zit'

Waar een krappe selectie in de afgelopen jaren regelmatig kopzorgen opleverde voor FC Dordrecht, is ...

Video-analist Kenny maakte aardbeving van dichtbij mee: ‘Was best heftig’

Een klus voor de nationale voetbalselectie van Congo-Brazzaville kreeg voor Kenny Basteleus (32) een...