Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht speelt voor de negende keer dit seizoen gelijk, ditmaal bij De Graafschap

Ilias Sebaoui scoorde de 0-1 voor FC Dordrecht archieffoto: René Kamps
FC Dordrecht is dit seizoen de 'koning der gelijkspelletjes' van de eerste divisie. Bij De Graafschap werd het maandagavond 1-1, waardoor de ploeg alweer een puntendeling aan het totaal van inmiddels negen (!) bijschreef.
Corrado Francke | 4 december 2023 21:50 | Aangepast op 4 december 2023 21:50
De Dordtenaren doorbreken dit seizoen regelmatig negatieve reeksen in uitwedstrijden, maar in de Vijverberg bleef het ensemble in de afgelopen seizoenen wonderbaarlijk vaak overeind. De ploeg noteerde in de laatste vijf uitwedstrijden slechts één verlies en reisde, ook gezien de huidige gang van zaken, met vertrouwen naar de Achterhoek.

Jari Schuurman, die zich momenteel 'assistkoning' van de Keuken Kampioen Divisie mag noemen, moest vanwege ziekte verstek laten gaan. Zijn plek werd ingenomen door Tim Receveur, terwijl buitenspeler Malhory Noc de voorkeur kreeg boven Adrian Segecic.

Uitstekende start
In een wisselvallig Doetinchem, waar de ontmoeting al een week eerder op de planning stond maar regen het veld toen onbespeelbaar maakte, begon FC Dordrecht uitstekend. Feyenoord-huurling Ilias Sebaoui profiteerde van geklungel van de thuisploeg, omspeelde doelman Mees Bakker en hoefde de 0-1 alleen nog maar binnen te tikken.

De Graafschap drong via jonkies Basar Önal, Tristan van Gilst en Simon Colyn wel aan, maar doelman Luca Plogmann hield zich voor rust eenvoudig staande. De grootste kans was voor spits Devin Haen, maar die hielp de mogelijkheid eigenhandig om zeep.

Na rust wél De Graafschap
In de tweede helft lukte het ineens wel voor de 'Superboeren'. Nog geen vier minuten na rust kreeg Önal een diepe bal toegespeeld en krulde vervolgens beheerst binnen: 1-1. De Dordtse defensie was gezien, want rechtsback Ilias Bronkhorst gaf Önal veel te veel ruimte.

De Graafschap wilde meer en verdiende vlak na de gelijkmaker wellicht een penalty. Een discutabele ingreep van Abdallah Aberkane, die Bronkhorst verving, werd niet bestraft door arbiter Nick Smit. Aan de overkant kon aanvoerder Mathis Suray niet profiteren van defensief geklungel, waarna het slotkwartier aanbrak.

Achtste plek
Hoe leuk de slotfase ook was: gescoord werd er niet. FC Dordrecht pakte zodoende voor de negende keer in zeventien wedstrijden een punt en vindt zichzelf terug op de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst (Aberkane/57), Tsoungui, Van der Avert, Hilton; Receveur (Smolarczyk/70), 't Zand, Suray; Noc (Segecic/76), Kriwak, Sebaoui (Osundina/76)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Merkwaardige avond in Maastricht: MVV - FC Dordrecht definitief gestaakt

De wedstrijd tussen MVV en FC Dordrecht is vrijdagavond definitief gestaakt. Het duel lag twee keer ...

Zwaarbevochten zeges tellen ook voor FC Dordrecht: 'Het gaat nu puur om winnen'

Sprankelend was het niet, maar winnen deed FC Dordrecht maandagavond wel. Met de 0-1 zege bij Jong P...

FC Dordrecht moet ook weer in uitduels knallen: 'We zijn nog wat bescheiden'

Het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden van FC Dordrecht in 2024 is groot. De ploeg pakte in de...

Dubai, Amerika, Krommedijk: FC Dordrecht versterkt zich met Canadese verdediger

FC Dordrecht heeft zich versterkt met Jad Smaira. In eerste instantie gaat de 20-jarige Canadees zij...

Feyenoord-huurling Sebaoui geniet bij FC Dordrecht: 'Dit moeten we doortrekken'

Het verrassend sterke FC Dordrecht solliciteert steeds nadrukkelijker naar een plekje in de play-off...

Sterk FC Dordrecht doet met zege op VVV uitstekende zaak in strijd om play-offs

FC Dordrecht heeft zichzelf vrijdagavond een uitstekende dienst bewezen met een 1-0 zege op VVV-Venl...