Dordrecht, Netherlands

Franse taferelen aan het Groothoofd: Dordtse kunstenaars showen hun werk

Het is inmiddels een traditie: in de zomermaanden verandert het Groothoofd in Kunsthoofd. Een evenement waarbij lokale artiesten hun producten tentoon mogen stellen. En waarbij het publiek de kans krijgt ze ook aan het werk te zien.
Marjolein Vos | 26 juli 2022 14:00 | Aangepast op 26 juli 2022 14:00
In 2005 begon het allemaal op Scheffersplein als Place d’Ary, een knipoog naar Place du Tertre en een verwijzing naar Ary Scheffer. Aanleiding was het 10-jarig bestaan van het Kunstrondje Dordt (een route langs galeries, ateliers en winketjes, uitgezet door de binnenstad). In eerste instantie duurde het maar één weekend, maar vanwege de positieve reacties van de bezoekers én de kunstenaars kreeg het een vervolg. Eerst op het plein, maar later bij het Groothoofd. En die locatie past eigenlijk nog veel beter bij de sfeer van het evenement.

“Het is heerlijk, zo werken met de wind in de rug”, vertelt een van de kunstenaar, terwijl ze werkt aan een nieuw schilderij. Even verderop werkt een man aan een houtsculptuur. “Mensen stellen vragen over hoe je iets maakt, welke materialen je gebruikt en dat is leuk”, zegt hij.
En juist daar is behoefte aan bij de kunstenaars, meent organisator Teus Zantman. Hij kan het weten want hij is zelf ook tekenaar. “Hier kunnen ze hun werk eens onder de aandacht brengen. Normaal zitten ze thuis of in hun atelier. Nu zitten ze op een mooie plek, lekker buiten en half Dordrecht komt langs”, legt hij uit.

Wil je de kunstenaars ook nog aan het werk zien? Dat kan: tot eind augustus is er iedere zondag Kunsthoofd.

Lees ook

Spotlights On officieel aangezet

Het lichtspektakel Spotlights On is maandagavond officieel geopend. Door middel van een eerste spotl...