Dordrecht, Netherlands

Geen prijs voor DaVinci-studenten bij Skill Heroes-wedstrijd

De studenten van Da Vinci tijdesn de Skill Heroes-wedstrijd ©ROC Da Vinci
Ze hadden zich goed voorbereid, maar het mocht niet baten: Sharvive, Sidra, Romy en Jelle zijn niet de beste mbo-ers van Nederland. Vorige week was op RTV Dordrecht te zien hoe de leerlingen van het DaVinci-college zich opmaakten voor de landelijke vakwedstrijd Skill Heroes, in de categoriën zorg, tandartsassisent en schoonheidsspecialist.
Marjolein Vos | 27 maart 2023 10:12 | Aangepast op 27 maart 2023 10:12
Op 23 en 24 maart namen regionale finalisten het tegen elkaar op in de Amsterdam Rai.
Aan de voorrandes deden duizenden sutenten deden mee. Uiteindelijk wisten 434 studenten zich te plaatsen voor de finales. Maar niet Sharvive, Sidra, Romy en Jelle dus. “We zijn ontzettend trots op Sharive, Sidra, Romy en Jelle. Helaas geen podiumplek maar wel dapper gestreden en een mooie ervaring rijker!” laat het DaVinci College op social media weten.


De Skill Heroes wedstrijd worden georganiseerd om het beroepsonderwijs te promoten. Uiteindelijk mogen 58 studenten zich Nederlands kampioen noemen en gingen met een medailles naar huis. Zijne Majesteit de Koning bezocht de finales vrijdag. Hij nam uitgebreid de tijd om bij verschillende vakwedstrijden te kijken en met studenten te spreken in de etalage van het vakmanschap. Hij ging langs bij de vakfinales van bloembinder, kapper, mechatronicus, schilder, tegelzetter en patissier. Donderdag openden onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma Skills The Finals.

Vaktalenten
De Skills Heroes vmbo-wedstrijden sluiten aan op de beroepsprofielen in het mbo. Erik van der Zwan, directeur WorldSkills Netherlands: "Wij willen jongeren inspireren om te kiezen voor het beroepsonderwijs en vakmanschap en daarbij boven zichzelf uit te stijgen. De vakwedstrijden staan hierbij centraal. Skills The Finals biedt vmbo-leerlingen, mbo-studenten en natuurlijk ook docenten en bezoekers een onvergetelijke en leerzame ervaring. En ook belangrijk: meedoen met de wedstrijden opent echt deuren. Wij hebben deze jonge vaktalenten keihard nodig, want juist in de sectoren van het beroepsonderwijs zijn er forse arbeidstekorten. Het is mooi om te zien dat deze jonge mensen worden uitgedaagd en zo op weg worden geholpen naar een succesvolle, professionele loopbaan. Voor het kabinet zijn het beroepsonderwijs en vaktalenten topprioriteit, gaven Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersman donderdag al aan."
De Koning bezocht vorige week de vakwedstrijden ©Skill Heroes

Lees ook

Studenten ROC Da Vinci College strijden om titel beste vakman en vakvrouw van Nederland: tandartsassistente

Via de voorrondes en kwartfinale bereikten Sidra, Romy, Jelle en Sharive de nationale finale van Ski...

Studenten ROC Da Vinci College strijden om titel beste vakman en vakvrouw van Nederland: aflevering 2 -zorg

Via de voorrondes en kwartfinale bereikten Sidra, Romy, Jelle en Sharive de nationale finale van Ski...

Studenten ROC Da Vinci College strijden om titel beste vakman en vakvrouw van Nederland

Via de voorrondes en kwartfinale bereikten Sidra, Romy, Jelle en Sharive de nationale finale van Ski...