Dordrecht, Netherlands

Gratis fruit langs de lijn: 'Wij dragen zo ons steentje bij'

De Jumbo Foodmarkt, JOGG-Dordrecht en Dordt Sport gaan samenwerken om een gezonde omgeving voor kinderen in Dordrecht te creëren. Om deze samenwerking feestelijk te beginnen, werd er woensdag tijdens het schoolsporttoernooi fruit uitgedeeld. Dit fruit werd beschikbaar gesteld door Jumbo Sterrenburg: “De Jumbo staat midden in de maatschappij, dus wij willen op deze manier ons steentje bijdragen aan de gezondheid van de kinderen”, vertelt eigenaar Jeroen Lemkes.
Emmely Kokshoorn | 1 april 2022 10:40 | Aangepast op 1 april 2022 10:40
Het is een gezellige boel bij het schoolsporttoernooi bij VV Dubbeldam. De zon schijnt en kinderen pellen al lachend een banaantje of mandarijn. Dit is hoe Jenna Davies, regisseur van JOGG-Dordrecht, het graag ziet. JOGG-Dordrecht (Jongeren Op Gezond Gewicht) is onderdeel van een landelijk programma van de GGD waar verschillende gemeentes aan meedoen. Het doel: een gezonde omgeving voor kinderen willen creëeren. Een gezonde omgeving rond sportevenementen sluit hier mooi bij aan.

Ongezond langs de lijn
“Je ziet dat veel ouders langs de lijn ongezond eten. Wanneer zij het goede voorbeeld geven, zie je dat kinderen gezondere keuzes gaan maken”, vertelt Davies. Toch vinden toeschouwers dat het eten van een vette of zoete hap langs de lijn moet kunnen: “Als ik zelf sport eet ik ook fruit, maar na een hele dag langs de lijn eet ik toch vaak wat ongezonds. Dat mag dan wel”, vertelt een juf die haar klas staat aan te moedigen.

Karin Nielsen, voorzitter van de kantinecommissie, herkent dit gedrag: “Wij hebben het in het verleden ook geprobeerd, maar zonder succes. We verkochten bijna geen enkel stuk fruit. Daar zijn we dus maar mee gestopt.” Nieuw is het idee van gezonde snacks op het veld dus niet, maar wellicht werkt het gratis uitdelen ervan wel.

Vitamines
Het gratis fruit werd woensdag enthousiast ontvangen. “We vinden het heel goed. Zo krijgen we toch weer extra energie en vitamines”, vertellen deelnemers van het schoolsport toernooi. Gelukkig maar, want vanaf nu is Mik van Vuuren van Dordt Sport op elk schoolsportevenement aanwezig om gratis fruit uit te delen.

Lees ook

Chaos en enorme rij bij Dordtse vaccinatielocatie

Er staat maandagmiddag een lange rij bij de priklocatie in Dordrecht. De GGD roept de mensen op niet...

Chaos en enorme rij bij Dordtse vaccinatielocatie

Er staat maandagmiddag een lange rij bij de priklocatie in Dordrecht. De GGD roept de mensen op niet...

Chaos en enorme rij bij Dordtse vaccinatielocatie

Er staat maandagmiddag een lange rij bij de priklocatie in Dordrecht. De GGD roept de mensen op niet...

Aandacht voor hulpverleners, jongeren en coronapatiënten in kerstboodschap Kolff: ‘Ik denk aan jullie’

“We zijn allemaal mensen, niet elkaars vijand.” Burgemeester Wouter Kolff wil in een kersttoespr...

Bijna geen testafspraak in Dordt meer te maken; teststraten GGD zitten aan de max

Ken je dat verhaal van de verslaggever die een boostervaccinatie ging halen? Vijf dagen later lag hi...

Drukte bij teststraat GGD, maar samenwerking (nog) niet nodig

In verschillende regio's in Nederland wordt sinds vorige week samengewerkt met commerciële teststra...