Dordrecht, Netherlands

Halve finale Grote Prijs van Dordt heeft vijf bijzondere acts in petto

Arise of the Kings Danny van der Weck
De halve finale van Grote Prijs van Dordt is al in zicht. De drie voorrondes zijn al achter de rug en op 3 december spelen de overgebleven deelnemers in de halve finale.
Marie Frenay | 29 november 2022 13:30 | Aangepast op 29 november 2022 12:13
Vol spanning wachten de overgebleven deelnemers op de halve finale. De muzikanten zijn de drie voorrondes heelhuids doorgekomen en zijn door het publiek uitgeroepen tot winnaars. Daarnaast heeft de jury twee wildcards uitgedeeld.

Prijzen
Vijf acts gaan het publiek en de jury’s van hun stoel spelen, tenminste dat gaan ze proberen. De jonge artiesten spelen namelijk niet voor niks alsof hun leven er vanaf hangt. Deelnemers maken namelijk kans op interessante prijzen die hun muzikale carrière een flinke boost kunnen geven.

Denk dan aan opneemtijd in een professionele studio, festivaloptredens bij onder andere Wantijpop, promopaketten met bijvoorbeeld stickers en optredens bij Biblot. Alles wat het hartje begeert van een aanstormend talent.

Maak kennis met de acts
In de onderstaande lijst staan de muzikanten die op zaterdag 3 december mee zullen doen aan de halve finale. De muzikale competitie zal plaatsnemen in Popcentrale.

Salmon on a Leash
Salmon On a Leash, playing against the stream. De nieuwe rockband van Dordrecht die klaar is om elke show weer iedereen los te laten gaan. Scheurende gitaren en heerlijke solo’s onder begeleiding van de stevigste groove en pocket die je gaat meemaken.
L’Appel du Vide
Met elkaar eten, wijn drinken, sfeer maken. Het leven vieren. Dat is L’Appel du Vide. Vijf muzikanten die met 6 instrumenten je het gevoel geven dat je kunt krijgen wanneer je bovenaan een klif staat. Dat rustige gevoel dat je misschien wel kan springen. Een rust die ze overbrengen in relaxte, harmonieuze folk popsongs met in ieder nummer iemand die uitblinkt.
Arise of the Kings
ARISE is een heavy metal band gevormd in de 90s en bestaat origineel uit vier vrienden: Jasper, Jeroen, Louis en Peter. De band speelt hun eigen materiaal met duidelijke invloeden van Metallica, Biohazard, Machine Head, Pantera en Sepultura. Van thrash tot industrial, van classic heavy metal tot hardcore. Arise speelt metal die het waard is!
Permeator
De in 2020 opgerichte band Permeator is een bekende bij velen. En dit jaar zijn ze terug bij de Grote Prijs! Hun muziek wordt beïnvloed door thrash en melodic death metal, dus zet je schrap voor een onwijs zware show!
Bunker
Deze moderne rockband is er een die staat voor het maken van gepassioneerde rockmuziek en het neerzetten van een energieke show. Met inspiratie van bands uit de 90s en 00s zoals Nirvana, Oasis, Kasabian en Arctic Monkeys, maakt Bunker een geluid dat je gelijk aan het bewegen zet.

Lees meer over:

Biblot|Popcentrale|Muziek|

Lees ook

Lokale solomuziekanten gaan de strijd aan in tiende Solisten Concours

Voor talentvolle amateurmuzikanten uit de Drechtsteden staat zaterdag 10 februari wellicht dikgedruk...

ZOEKHETUITMAN wint Grote Prijs van Dordt

De Dordtse punkgroep ZOEKHETUITMAN heeft de Grote Prijs van Dordt gewonnen. De aanmoedigingsprijs vo...

Harde muziek en headbangen: Dordt schudt op grondvesten tijdens voorronde Grote Prijs

De Grote Prijs van Dordt is weer in volle gang. Deze competitie, die lokale muzikanten een duw in de...

Zaterdag concert Jaap Mol op TV Dordrecht

Ook dit weekend is er weer een bijzonder concert te zien op TV Dordrecht, een optreden van Jaap Mol ...

Cor maakt al veertig jaar radio vanuit zijn huiskamerstudio in Oud-Krispijn

Cor Hitzerd is al veertig jaar als radiopiraat te horen in regio Drechtsteden op zijn zender Radio A...

Zaterdag: concert Nieuw-Zeelandse 'Ed Sheeran' op TV Dordrecht

Dit weekend herhalen we op TV Dordrecht een bijzonder concert, een optreden van de Nieuw-Zeelandse m...