Dordrecht, Netherlands

Harde muziek en headbangen: Dordt schudt op grondvesten tijdens voorronde Grote Prijs

De Grote Prijs van Dordt is weer in volle gang. Deze competitie, die lokale muzikanten een duw in de rug biedt, kent verschillende voorrondes in aanloop naar de finale in december. Afgelopen weekend was het tijd voor de voorronde in de categorie Loud.
Marjolein Vos | 5 december 2023 16:00 | Aangepast op 5 december 2023 13:45
De term zegt het al: in deze voorronde draaide het vooral om muziek en zang waarbij het er hard aan toe gaat. Denk aan metal en grunge. De band Rectum Stretchers mag zich de winnaar van deze voorronde noemen. En dat verraste de bandleden totaal. “Dat wij de finale hebben behaald is fucking bizar, Ik sta helemaal te trillen hier”, zegt één van hen.

De Popcentrale, die de Grote Prijs van Dordt organiseert, omschrijft de band als jonge Dordtse 'herrieformatie', die muziek maakt waar de passie vanaf spat. Verwacht goregrind, dikke riffs, snelle blastbeats en gore zang. De band speelt met plezier en overtuiging en weet een zaal daarin moeiteloos mee te krijgen.

De jonge muzikanten staan na afloop van hun optreden afgelopen zaterdag nog na te trillen. De winst hadden ze niet verwacht. “Het genre dat we spelen is niet heel erg groot. Er is wel liefde voor in de community, maar buiten de community kennen niet heel veel mensen het. Ik vind het dus wel heel bizar dat wij gekozen zijn om het te winnen”, licht een bandlid toe.

Op 23 december staat de finale gepland, waarin de winnaars van de voorrondes het tegen elkaar moeten opnemen. Rectum Stretchers verwacht dan niet met de hoofdprijs naar huis te gaan. “Maar misschien hebben we wel kans op de publieksprijs. Dat is de laatste plek, maar je krijgt sowieso iets aan marketing, dat is heel mooi. Je krijgt voor de laatste plek stickers of zo. Daar zullen we al heel blij mee zijn.” Een ander bandlid onderbreekt hem: nu ze de voorronde hebben gewonnen, gaan ze natuurlijk wel voor ultieme winst. En dat is studiotijd of een optreden op Wantijpop.

Een uitgebreid verslag van de avond is zaterdag vanaf 18.00 uur direct na het weekoverzicht te zien TV Dordrecht en is dan ook via YouTube te bekijken.

Lees ook

ZOEKHETUITMAN wint Grote Prijs van Dordt

De Dordtse punkgroep ZOEKHETUITMAN heeft de Grote Prijs van Dordt gewonnen. De aanmoedigingsprijs vo...

Wie wint de Grote Prijs van Dordt?

In Poppodium Bibelot wordt aanstaande zaterdag de finale van de Grote Prijs van Dordt gehouden. Dan ...

Hiep, hiep, hoera! Popcentrale viert 22ste verjaardag

Popcentrale viert op zaterdag 15 april feest, want het muziekcentrum bestaat inmiddels 22 jaar! Deze...

Zaterdag op RTV Dordrecht: herhaling finale Grote Prijs

RTV Dordrecht zendt zaterdag een herhaling van de Grote Prijs van Dordt uit. De impressie is vanaf z...

Oud en nieuw op TV Dordrecht: jaaroverzicht, finale Grote Prijs en orkest

De programmering rondom de jaarwisseling bij RTV Dordrecht staat in het teken van verschillende spec...

Martijns gitaar is gevonden: ‘Het is een klein kerstwonder’

Gitarist Martijn de Zeeuw van de band Ylisia kan zijn geluk niet op. Zijn gitaar, die hij dit weeken...