Dordrecht, Netherlands

Het is weer zover! Roparunners van het Albert Schweitzer ziekenhuis vertrekken naar startlocatie

Team Albert Schweitzer ziekenhuis
Vrijdag stapte het team van het Albert Schweitzer ziekenhuis in de bus. Dit weekend zullen zij aan de Roparun beginnen. De sportievelingen hebben zich het hele jaar ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor hun doel: het iets comfortabeler maken van de zorg voor kankerpatienten.
Emmely Kokshoorn | 3 juni 2022 18:00 | Aangepast op 3 juni 2022 17:30
De sfeer zit er goed in. Het hechte team dollen wat met elkaar terwijl ze, zolang dat nog kan, ontspannen in het zonnetje. Om 13.00 uur zullen ze in de bus stappen. Dat als onderkomen zal dienen voor het weekend van 3 tot 6 juni. Vanaf Vliegveld-Twente zullen zij via Winterswijk, Arnhem, Nijmegen, Venray, Eindhoven, Vught, Etten-Leur, Roosendaal en Bergen op Zoom, finishen in Rotterdam. Een tocht van meer dan 500 KM.

Weersvoorspelling
Het is de elfde keer dat het team van het Albert Schweitzen ziekenhuis aan het evenement meedoet. De deelnemers weten dus wat ze te wachten staat en ze hebben daarom geen speciale voorbereidingen getroffen. Toch is er één puntje waar het grootste deel van de groep zich zorgen over maakt: het weer. “De zon schijnt nu! Ik hoop vooral dat het dit weekend niet met bakken uit de hemel zal vallen”, vertelt Arco de Jong. Hij heeft de weersvoorspellingen goed in de gaten gehouden. “Zondag ziet het er iets minder rooskleurig uit”, zucht hij.

Net als velen anderen uit het team heeft hij van dichtbij gezien wat kanker met iemand doet. Zijn zusje heeft de strijd tegen de ziekte twee jaar geleden verloren. “We hebben veel aan elkaar”, vertelt Arco, “we zijn heel hecht en kunnen elkaar goed steunen.” Toch ervaart hij het overlijden van zijn zusje als een last, die hij dit weekend met zich mee zal dragen.

Onbeschrijfelijk
De meeste sportievelingen kijken uit naar de finish: “Het moment dat je de finish over gaat en je vrienden en familie staan te wachten, is onbeschrijfelijk”, vertelt Vico de Graaf. “Het wordt een barre tocht, maar het is maar voor een weekend. De mensen waar wij het voor doen, hebben het misschien jarenlang veel zwaarder. We maken er dus een mooie tocht van met elkaar.”

Maandag 6 juni zal het team finishen op de Coolsingel in Rotterdam. RTV Dordrecht zal ze ontvangen.

De hele tocht zal er een touringcar met de groep meerijden waarin ze kunnen rusten. Benieuwd hoe het de teamgenoten zo comfortabel mogelijk gemaakt wordt? Bekijk hieronder de video:

Lees ook

Ook in Dordrecht zet stijging aantal corona-besmettingen door

Het aantal corona-besmettingen is in de afgelopen week flink gestegen. 2292 Dordtenaren kregen een p...

Basisschool De Atlas rende alvast een eigen Roparun

De Roparun komt er begin juni weer aan. Bij basisschool De Atlas deden ze alvast een mini-versie van...

Nieuwe techniek ASz zorgt voor minder risicovolle ingreep bij patiënt met glaucoom

In het Albert Schweitzer ziekenhuis is deze week voor het eerst een zogeheten XEN-implantaat geplaat...

RopaRunners aangekomen bij finish in Rotterdam

Na een paar emotionele en fysiek zware dagen kwamen maandag de deelnemers van de Roparun afgepeigerd...

Aantal IC-bedden Albert Schweitzer ziekenhuis blijft onveranderd tot na lockdown

Hoewel het aantal opnames van coronapatiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis iets afvlakt, bli...

Dordtse vrouw (26) neergestoken in Rotterdams hotel

Een 26-jarige vrouw uit Dordrecht heeft in de nacht van zaterdag op zondag meerdere steekwonden en m...