Dordrecht, Netherlands

Het is weer zover! Roparunners van het Albert Schweitzer ziekenhuis vertrekken naar startlocatie

Team Albert Schweitzer ziekenhuis
Vrijdag stapte het team van het Albert Schweitzer ziekenhuis in de bus. Dit weekend zullen zij aan de Roparun beginnen. De sportievelingen hebben zich het hele jaar ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor hun doel: het iets comfortabeler maken van de zorg voor kankerpatienten.
Emmely Kokshoorn | 3 juni 2022 18:00 | Aangepast op 3 juni 2022 17:30
De sfeer zit er goed in. Het hechte team dollen wat met elkaar terwijl ze, zolang dat nog kan, ontspannen in het zonnetje. Om 13.00 uur zullen ze in de bus stappen. Dat als onderkomen zal dienen voor het weekend van 3 tot 6 juni. Vanaf Vliegveld-Twente zullen zij via Winterswijk, Arnhem, Nijmegen, Venray, Eindhoven, Vught, Etten-Leur, Roosendaal en Bergen op Zoom, finishen in Rotterdam. Een tocht van meer dan 500 KM.

Weersvoorspelling
Het is de elfde keer dat het team van het Albert Schweitzen ziekenhuis aan het evenement meedoet. De deelnemers weten dus wat ze te wachten staat en ze hebben daarom geen speciale voorbereidingen getroffen. Toch is er één puntje waar het grootste deel van de groep zich zorgen over maakt: het weer. “De zon schijnt nu! Ik hoop vooral dat het dit weekend niet met bakken uit de hemel zal vallen”, vertelt Arco de Jong. Hij heeft de weersvoorspellingen goed in de gaten gehouden. “Zondag ziet het er iets minder rooskleurig uit”, zucht hij.

Net als velen anderen uit het team heeft hij van dichtbij gezien wat kanker met iemand doet. Zijn zusje heeft de strijd tegen de ziekte twee jaar geleden verloren. “We hebben veel aan elkaar”, vertelt Arco, “we zijn heel hecht en kunnen elkaar goed steunen.” Toch ervaart hij het overlijden van zijn zusje als een last, die hij dit weekend met zich mee zal dragen.

Onbeschrijfelijk
De meeste sportievelingen kijken uit naar de finish: “Het moment dat je de finish over gaat en je vrienden en familie staan te wachten, is onbeschrijfelijk”, vertelt Vico de Graaf. “Het wordt een barre tocht, maar het is maar voor een weekend. De mensen waar wij het voor doen, hebben het misschien jarenlang veel zwaarder. We maken er dus een mooie tocht van met elkaar.”

Maandag 6 juni zal het team finishen op de Coolsingel in Rotterdam. RTV Dordrecht zal ze ontvangen.

De hele tocht zal er een touringcar met de groep meerijden waarin ze kunnen rusten. Benieuwd hoe het de teamgenoten zo comfortabel mogelijk gemaakt wordt? Bekijk hieronder de video:

Meest gelezen

Fietser omgekomen bij ongeluk op Oranjelaan

Marjolein Vos | 1 dec 2022 10:40

Lees ook

Natascha (47) nam voor ze stierf in het ziekenhuis afscheid van haar paard: dit is het verhaal achter het ontroerende filmpje

De kwetsbare vrouw in het ziekenhuisbed en het stoere zwarte Friese paard die zijn neus tegen haar g...

'Vrijwilligers Albert Schweitzer ziekenhuis zijn onwijs waardevol'

Dir van de Graaf is één van de 300 vrijwilligers die in het Albert Schweitzer ziekenhuis, bij de d...

Grote zending hulpgoederen vanuit ASz naar Oekraïne

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft een grote zending hulpgoederen naar Oekraïne verstuurd. Het ...

Ziekenhuis en Sportboulevard maken bezwaar tegen wegdrukken automobilist

Patiënten, mensen die slecht ter been zijn. Sporters én zorgpersoneel moeten vaker op de fiets of ...

Te veel gasten negeren bezoekregel, ziekenhuis neemt maatregelen: ‘Discussiëren kost veel tijd en energie’

Het Albert Schweitzer ziekenhuis gaat gasten die de bezoekregeling negeren niet meer toelaten tot he...

Aangifte van aanranding tegen oud-topman Albert Schweitzer Ziekenhuis

Een medewerkster van het Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft 22 februari aangifte van aanranding geda...