Dordrecht, Netherlands

Het nieuwe Reewegpark is geopend: ‘Het is nog maar het topje van de ijsberg’

Aan de voet van de Noordendijk is een deel van het sportpark getransformeerd tot een stadspark. De officiële opening van het park werd afgelopen woensdag 10 mei feestelijk gevierd. “Dit is nog maar het topje van de ijsberg, maar dit is wel hoe wij het hele park willen gaan ontwikkelen” vertelt wethouder Tanja de Jonge.
Marie Frenay | 11 mei 2023 16:02 | Aangepast op 11 mei 2023 16:02
Het Reewegpark maakt deel uit van Stadspark XXL. Het project moet er uiteindelijk voor zorgen dat er een groene zone ontstaat dwars door Dordrecht heen. De zone wordt tussen het Wantij en de Nieuwe Dordtse Biesbosch aangelegd. Het is de bedoeling dat het park nog groter wordt dan het beruchte Central Park in New York.

Zo’n groot project wordt niet in een dag gerealiseerd. “Dit is echt een meerjarig project. We zijn bezig met het wegnemen van de hobbeltjes, met het alles aan elkaar rijgen en met het verduidelijken van de paden en wegen”, vertelt wethouder Tanja de Jonge. Zij was op woensdag 10 mei aanwezig bij de opening van het nieuwe park.

Bekijk hieronder de videoreportage (let op: de tekst loopt door onder de video):
In samenspraak met buurtbewoners
Bij dit project ging de gemeente niet alleen te werk. De bewoners van de omliggende wijken Het Reeland en Stadspolders mochten ook hun stem laten horen. De Dordtenaren hebben gekozen voor veel groen, een kruidentuin, verschillende speeltoestellen en een cirkelvormig veld. Verder is er een brug geplaatst die het park voor voetgangers en fietsers vanuit de Vogelbuurt toegankelijk moet maken.

Biodiversiteit
Het nieuwe park is niet alleen goed voor de biodiversiteit in Dordrecht, maar ook voor de bewoners van de stad. De nieuwe bomen en het extra groen moet straks ook zorgen voor verkoeling in de stad. Daarnaast wordt met de komst van het park ook het wateroverlast tegengegaan.

“Het park staat ook in het teken van het sporten en het lekker recreëren in hopelijk een hele koele omgeving. In tegenstelling, vind ik, tot de warmere delen in de stad’, zegt wethouder de Jonge.

Om het water in het nieuwe park schoon te houden heeft de gemeente ook een duiker aangelegd. Deze duiker verbindt sloten met elkaar, waardoor er een goede doorstroming van het water ontstaat.

Lees meer over:

Reewegpark|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Nog even geduld: het nieuwe Reewegpark gaat bijna open!

Aan de voet van de Noordendijk is een deel van het sportpark getransformeerd tot een stadspark. Bewo...